Keresztény

2017.09.13. 06:30

Népszerű vallási énekek csendültek fel a balatonalmádi koncerten

A Dunántúli Református Egyházkerület által kiadott keresztyén ifjúsági énekeskönyv, az Adj Zengő Éneket!

Töltési Erzsébet

református énekeskönyv Fotó: Töltési Erzsébet

A zenés áhítaton az eredeti hangfelvételeken muzsikáló zenészek élő koncerten adták elő a dalokat, több gyülekezeti és ifjúsági énekeket újrahangszerelve mutattak be. Először Kovács Attila lelkipásztor, majd Steinbach József református püspök üdvözölte a koncert hallgatóságát és a zenészeket, és mondtak köszönetet az énekeskönyv kezdeményezőinek és létrehozóinak.

Az együttesben a hangszeres zenészek – ritmusgitáros, basszusgitáros, gordonkás, fuvolista, dobos és szintetizátoros – mellett két fiatal női énekes lépett fel a református egyházhoz méltó, és lendületes koncerten. Az Istent dicsérő, hitet erősítő 170 éneket, öt CD-t, kivetítő anyagot és a dunántúli református templomok bemutatását is tartalmazó énekeskönyvből tizenhét éneket mutattak be a zenészek a „Reformáció 500” programsorozat keretében. A hallgatóság örömmel énekelt együtt a zenészekkel, Isten dicsőségére.

Töltési Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában