Már a következő feladatokra készül

2017.12.30. 13:00

Halas Adelaida dinamikus, változatos évet zár

Zenés showműsorral búcsúztatja az évet a Veszprémi Petőfi Színház. A műsor egyik szereplője Halas Adelaida, aki dinamikus, erőteljes esztendőt zár.

Balla Emőke

A Petőfi Színház 2017 januárjában mutatta be A király beszéde című drámát, a sikeres előadásban Halas Adelaida Erzsébet yorki hercegnét alakította a York hercegét játszó Csankó Zoltán mellett. Örömteli, szép munka volt a Funtek Frigyes rendezte előadásban dolgozni, mondta. A színház bemutatta a Süle Zsolt – Szűcs László – Tóth Loon által írt mesét, a Madarat tolláról címűt, amiben ő a Sárgarigót játszotta. A színház korábban műsorra tűzött darabjaiból – Nebáncsvirág, Bécsi vér, Tokaji aszú – is voltak előadások, gálaműsorokban – Köszönöm, hogy imádott, Múlnak a gyermekévek – is szerepelt, nyáron több műsorban láthatta őt a közönség a balatonfüredi Anna Grand Hotel Mediterrán udvarában.

Csankó Zoltán (Bertie, York hercege) és Halas Adelaida (Erzsébet yorki hercegnő) a Veszprémi Petőfi Színház A Király beszéde című előadásában Fotó: Balogh Ákos

A Bozsó József rendezte operettnek, a Bob hercegnek szeptemberben volt a premierje a Veszprémi Petőfi Színházban. Bájos operett, koncentrált munka, remek csapat alakult ki, öröm volt együtt játszani Kállay Borival, Dósa Mátyással – emlékezett a színésznő. Érdekes karaktert alakított, a pozitív és negatív tulajdonságokkal egyaránt rendelkező, saját boldogságát kereső, egyengető Viktória hercegnőt. Intrikus, mégis szerethető figura. Az Isten pénze című musicalban, ami a Veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkciója, Halas Adelaida egy négygyermekes anyát, Mrs. Cratchitet játssza. Ebben az előadásban is összetartó közösség alakult, elmélyült munka, kreatív együttműködés, nyugodt próbafolyamat volt Hargitai Iván rendezővel. Színészileg azért különleges a szerep, mert rövid idő alatt kell a különböző lelkiállapotokat megjeleníteni, múlt, jelen és jövő találkozik a színpadon.

A 2016-os esztendő után, amikor Halas Adelaida bemutatta a Lélekgyöngyök – az operettől a rockzenéig című önálló estjét, a 2017-es év is meghatározó számára: dinamikus, változatos, munkával teli év volt. Már a következő feladatokra készül: január 2-án lesz Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámájának olvasópróbája a színházban, a Latinovits-Bujtor Játékszínben pedig Szabó Magda Az őz című színművében játszik majd. Az előbbit Funtek Frigyes, az utóbbit Őze Áron rendezi.

Halas Adelaida szilveszter délután is színpadra lép, a zenés show-műsorban Mahó Andreával, Balog Tímeával, Steinkohl Erikával, Szeles Józseffel, Csengeri Attilával, Bozsó Józseffel és Buch Tiborral együtt szerepel. Az est házigazdája Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában