Elsődleges a közösségépítés

2018.01.08. 18:53

Zsédától az Almáig – Mezőlakon neves előadók színesítik a programokat

Évről évre igyekeznek híres előadókat megnyerni decemberi programjaikhoz, ezúttal az Alma együttes és Zséda lépett fel a faluban.

Laskovics Márió

Zséda karácsonyi koncertjén láthatóan nagyon élvezte a közönség

A hagyományokhoz híven a tavalyi év végét is méltóképpen zárták a faluban. Az adventi hétvégéket a település lakossága együtt ünnepelte a fő téren, illetve nívós előadókat hívtak meg. Mindig olyan hírességeket igyekeznek megnyerni rendezvényeikhez, akik karácsonyi repertoárral rendelkeznek. A korábbi években járt már Mezőlakon Szekeres Adrienn, Varga Feri és Balássy Betty, ezúttal pedig az Alma együttes, valamint Zséda lépett fel – tudtuk meg Nagy Gábor polgármestertől.

Nagy Gábor polgármester és Zséda a falu adventi koszorújával

Mint mondta, az Alma együttes a Mikulás-ünnepségükön, a gyerekek nagy örömére adott koncertet. Aztán advent első hétvégéjén a falubeli óvodások és iskolások, a másodikon pedig a helyi nyugdíjas klub tagjai adtak műsort.

Zséda karácsonyi koncertjén láthatóan nagyon élvezte a közönség

- A műsort adók megvendégelték a lakosokat forralt borral, meleg teával, házi készítésű süteményekkel. Jellemzően 200-300 ember látogatott ki ezen rendezvényeinkre. A legfontosabb számunkra a közösségépítés, ami nem kis feladat a mai világban – emelte ki a polgármester.

Középen Nagy Gábor polgármester

A harmadik hétvégén Zséda gyújtotta meg a falu adventi koszorúján a gyertyát, majd varázsolta el karácsonyi műsorával a művelődési házat megtöltő közönséget. A nagy sikerű koncertre nemcsak helyből, de a környező településekről is érkeztek. A faluvezető évértékelő köszöntő beszédében a régi, szerényebb körülmények között megvalósult karácsonyok értékeit állította szembe a mai kor drága, sokszor felesleges ajándékaival, a megváltozott értékrenddel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában