Kultúr-Szín-Kör

2018.02.01. 15:52

A pápai és környéki köznevelés eredményességéért

A Gróf Esterházy Károly Múzeum és a Jókai Mór Városi Könyvtár konzorciuma 30 millió forintos támogatást nyert el a közoktatást segítő projektjükre.

Laskovics Márió

A Gróf Esterházy Károly Múzeum és a Jókai Mór Városi Könyvtár az EFOP 3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért elnevezésű pályázat keretében 30 millió forint támogatásban részesült. Az elnyert összegből 24,5 milliót a múzeum, 5,5-et a könyvtár használhat fel – tudtuk meg Nagy-L. István múzeumigazgatótól, a pályázat szakmai vezetőjétől a csütörtökön a múzeumi foglalkoztatóban tartott sajtótájékoztatón.

A Gróf Esterházy Károly Múzeum és a Jókai Mór Városi Könyvtár konzorciumi pályázatáról Nagy-L. István múzeumigazgató (középen), M. Varga Veronika projektmenedzser (jobbra), és Politzerné Antal Mónika informatikus-könyvtáros (balra) tájékoztatta a sajtót

– Egységben az erő, a két közgyűjtemény közti jó kapcsolat nagyban segített, hogy az alkalmi társulás révén közösen, sikeresen szerepeljünk a pályázaton. A projekt a múzeum számára 2780 kontaktust predesztinál, ami az összes tevékenységi óraszám és az összes résztvevő szorzatát jelenti. Örömteli, hogy szinte minden megkeresett iskolában, óvodában partnerre találtunk – fűzte hozzá.

A múzeum részéről M. Varga Veronika projektmenedzser ismertette a szakmai terv egyes elemeit. Elmondta, a februártól megvalósuló Kultúr-Szín-Kör című projekt során kulturális órákat, foglalkozás- és előadás-sorozatokat, havi szakköröket, táborokat, témanapokat kínálnak célirányosan pápai és környéki oktatási intézményeknek, így egy középiskolának, nyolc általános iskolának, valamint a városi óvodáknak. A projektben a múzeum valamennyi szakmai területe képviselteti magát.

Politzerné Antal Mónika informatikus-könyvtáros megjegyezte, a könyvtár a pályázatban hat oktatási intézménnyel – egy óvodával, három általános iskolával, két középiskolával – működik közre, hét tanulási formát megvalósítva. Szerveznek például helytörténeti témahetet, zenetörténeti és mesevetélkedőt, kézműves, informatikai, valamint könyvkötészeti foglalkozásokat. Mindhez készül módszertani kiadvány, amit a tanulók is megkapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában