pápa

2018.02.04. 08:00

A technikákat vegyítve alkot Hollenczer Vivien

Főként állatábrázolásokat tartalmazó, domborműves képeit mutatja be első önálló kiállításán Hollenczer Vivien a városi könyvtárban.

Laskovics Márió

Színes világ címmel nyílt kiállítás Hollenczer Vivien változatos alkotásaiból a Jókai Mór Városi Könyvtárban pénteken. A tárlatot édesanyja, Hollenczerné Balogh Ilona nyitotta meg.

– Kiskora óta szeret kézműveskedni, rajzolni, festeni. Gyöngyfűzési technikáját odáig fejlesztette, hogy alkotásain a gyöngyök száma tízezres nagyságrendű. Építésznek tanult a Széchenyi Egyetemen, majd grafikusnak képezte magát. Másfél éve ismerkedett meg a textilszobrászattal, ami a kiállítás középpontjában áll – mondta el lányáról, aki aztán technikáiról beszélt, majd tárlatvezetést tartott a kis számú, ám annál lelkesebb közönség számára.

Vivien elárulta, a gyöngyfűzés alapjait otthon, édesanyjától sajátította el. Eleinte virágokat, fákat, később ékszereket készített. A tárlaton háromféle technikával – gyöngygobelin, paverpol és peyote – készült műveit mutatja meg.

– A gyöngygobelin elég időigényes, nem fonallal, hanem gyöngyökkel dolgozom. A Paverpol egy keményítő, ragasztó, színező termékcsalád, amivel domborműves képeket készítek. Ezeket a vakok és gyengén látók is érzékelhetik. Olykor szalvétát, fotópapíros képet építek bele, de egyre többször magam festem az ábrázolást, leginkább állatokat. A peyote egyfajta, a szövéshez hasonló gyöngyfűzési technika, speciális, vágott gyöngyöket varrok fel egyesével ékszerekre, kétoldalú képekre. A kézműves munka energizál, feltölt, sok türelem kell hozzá – engedett betekintést a kreatív hölgy.

Mint mondta, jelenleg egyéni vállalkozóként ez a fő tevékenysége, alkotásairól blogot is vezet.

A tárlat február 28-ig tekinthető meg, az alkotások megvásárolhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában