Veszprém

2018.03.04. 18:25

Villanófényben a Bakony Fotóklub kiállításán

A Bakony Fotóklub gyűjteményes kiállítása nyílt meg kedden a Pannon Egyetem aulájában. Abonyi János, a Pannon Egyetem professzora köszöntőjében visszatekintett az 1961-ben alapított fotóklub történetére, kiemelve néhány fontos momentumot az elmúlt több mint fél évszázadból.

Juhász-Léhi István

Ötvenöt kép látható tizenhét alkotótól Fotó: Juhász-Léhi István

A fotóssikereken túl a klub elnyerte Veszprém Megye Plakettjét, Veszprém Megyei Jogú Város Pro Meritis-díjának aranyfokozatát és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének Plakettjét is. „A klub tagjai rendkívül elköte-lezett, fantasztikus emberek” – mondta Abonyi János.

Ötvenöt kép látható tizenhét alkotótól Fotó: Juhász-Léhi István

Tárlatvezetést Mátyus Károly, a Mafosz alelnöke, a Bakony Fotóklub vezetője tartott, aki elmondta: sajnálja, hogy aktív alapító tagjuk nincs, de mindig öröm velük találkozni. A klubot 15 esztendeje vezeti, és a fotózás nagyon sok helyre elvitte, értékes emberekkel találkozott ennek kapcsán, és barátságokat is kötött. A kiállítás anyagáról kiderült, hogy ötévenként van egyfajta visszatekintésük kiállítás, CD, akár katalógus formájában, amikor is közreadják képeiket.

Ezúttal egyrészt a klub fennállásának 55. évfordulójára készült anyagából válogatták ki a tárlat fotóit, másrészt hazai és nemzetközi fotópályázatra beküldött képeket is láthatnak az érdeklődők. 55 kép látható a paravánokon 17 szerzőtől. A kiállítás március 14-éig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában