alsóörsön lépett fel

2018.05.05. 08:00

A Balaton sokat jelent Gubás Gabi számára

Szendi Péter

Gubás Gabi az alsóörsi szín-padon Fotó: Szendi Péter

Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő nemrégiben az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Házban lépett fel az Éjszakai Nesz zenekarával és Pálfy Zsolt latinos szerzeményeivel; a népszerű slágerek swinges, bossa novás feldolgozásaival hamisítatlan kubai hangulatot teremtett. Az elő-adás előtt beszélgettem a népszerű színésznővel.

1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kerényi Imre osztályában. Nagyon jó közösséget

alkottak, szívesen emlékszik vissza a főiskolás éveire, amikor olyan színészek tanították, mint Benedek Miklós, Máté Gábor vagy éppen Ascher Tamás és Valló Péter rendezők. 2013-ban a MikulásGyár hivatalos gyereklemezét Czutor Zoltánnal közösen adták ki MákosGubás és a CzutorBorsók címmel, az ennek eladásából befolyó teljes összeget a rászoruló gyerekek kapták. Lassan már 11 éve, hogy a Gyermekmentő Szolgálat tagja. Mindig is fontosnak érezte, hogy a rászoruló gyerekeken segítsen. Mindez pedig még inkább

felértékelődött benne, ami- kor megszülettek gyermekei, akikre igyekszik kellő időt és energiát szánni.

Ha valaki esetleg eddig nem ismerte Gubás Gabit, a Válótársakban abszolút ismertté vált Stohl András filmbeli feleségeként. A népszerű sorozat három évadot ért meg. – Nyílt titok, hogy nem lesz folytatása a sorozatnak, különböző okok miatt, de az i-re a pontot az adta meg, hogy Stohl András átigazolt a konkurens csatornához. Úgy vagyok ezzel, ha bezárul egy ajtó, akkor kinyílik egy másik. Szerettem a forgatásokat, mert nagyon jó volt a csapat, jól éreztük magunkat, de ebben a projektben ennyi volt.

Gubás Gabi az alsóörsi szín-padon Fotó: Szendi Péter

Prózai színészként mindig is nagy szívfájdalma volt, hogy kevés lehetősége van énekelni. Ezért is örült annak, hogy Alsóörsre meghívták a zenekarával. Szerinte a latinos zenék a verssel együtt egy olyan egyveleget alkotnak, ami más dimenzióba emeli a verset. Az emberek igénylik mindezt, szükség van erre. Nem tagadja, hogy ha van egy mélyebb időszaka az életében, akkor mindig a versekhez nyúl, amely hatalmas katarzist ad számára, és a versek iránti szeretetét próbálja átadni a közönségnek. Elő-adásaiban szeretné elérni, hogy a felnövő generáció számára mindez visszatükröződjék, ők is hitet és szárnyakat kapjanak egy-egy verstől.

Gubás Gabi szerint három típusú ember létezik: az első, amikor elvesznek belőled, a második, amikor nem vesznek el, de nem is adnak hozzád, a harmadik, mikor tudod, hogy a másik által több leszel.

- Szerelmes lehet minden egyes kapcsolatban az ember, főleg az elején, de ha ez felbomlik, akkor látja meg lényegében a kapcsolat minőségét. Ha mindig törekszünk arra, hogy ne elégedjünk meg azzal, hogy párunkkal csupán éldegélünk, hanem keressük a számunkra megfelelő társat, akivel kiegészítjük egymást, akkor úgy érzem, hogy van remény.

A színésznő számára a Balaton mindig is sokat jelentett. A nyarakat Badacsonyban töltötte, de többször ellátogattak szüleivel Alsóörsre. Örömmel fogadta a felkérést. Gyönyörű, tiszta, rendezett településről beszélt, és meghatotta a közönség szeretete, aki vastapssal honorálta a színvonalas előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában