lesz itt minden

2018.06.19. 07:00

Múzeumok Éjszakája: Gazdag programkínálattal készülnek a veszprémi kiállítóhelyek

Közösen tartott sajtótájékoztatót Laczkó Dezső Múzeum és a művészetek Háza a közelgő Múzeumok Éjszakája programmal kapcsolatban a Kossuth utcán hétfő délután.

Leitner Vera

Élet a századfordulón

Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója és Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója hétfőn ismertette az országszerte idén június 23-án szombaton megrendezett Múzeum Éjszakája veszprémi programjait.

Este hat órától az Élet a századfordulón elnevezésű program keretében élmény és játéktér nyílik a Bakonyi ház kertjében, ahol különböző népi gyermekjátékokat, tevékenységeket lehet kipróbálni, így például a búzaőrlést, a gólyalábazást, a karikahajtást vagy a mocsárjárást. A Bakonyi házban továbbá népi gyógyászat bemutató várja a látogatókat, ahol szerelmi bánat, betegség ellen rontáslevétel, vajákolás várja az érdeklődőket. A Szarvaskör Egyesület jóvoltából a gyerekek lampiont, gyógyteafiltert készíthetnek, illetve kürtőskalácsot süthetnek, de programokkal készül a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete és a Veszprémi Családsegítő Központ is. Fél héttől a Kabóca Bábszínház előadásán, fél nyolctól pedig szaktárlatvezetéseken vehetnek részt a látogatók a múzeumban, háromnegyed tízkor fáklyás felvonulás indul a Dubniczay-palotához, ahol egészségvarázsló és szerelemjósló tűzugrás, körtáncház várja az érdeklődőket.

 

Esti tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók a Hősök Kapuja Látogatóközpontban, a Tűztoronyban és a Várbörtönben, a turnusok a Hősök Kapuja információs pultjától 12 órától hajnali 2 óráig óránként indulnak a különböző helyszínekre.

Két új kiállítás

A Művészetek Háza galériái a Galériák Éjszakája keretein belül 16 órától látogathatók. Két új kiállítás is nyílik szombaton: öt órakor a Dubniczay-palota Várgalériájában a GoldilockS Zone, fél hatkor pedig Dubniczay-palota Magtárban a tattoo/art kiállítást láthatja a közönség, de az est során a Művészetek Háza koncertekkel, kincskereséssel, tárlatvezetéssel, színdarabbal, táncakrobatikai bemutatóval, tetoválásszépségversennyel is várja a látogatókat.

A Múzeumok Éjszakája programjairól itt tájékozódhat:

Veszprémben is vár a Múzeumok Éjszakája

Szombaton ismét Múzeumok Éjszakája!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában