pacalpörkölt lett a befutó

2018.07.06. 07:00

Neves fellépők is gazdagították a Lovasi napok programját

Huszadik alkalommal rendezték meg a Lovasi napokat a településen. Özönvízszerű eső nehezítette meg a szervezők dolgát, de Kovács Kati koncertjére az égi áldás megszűnt, és sokan jöttek el a Millenniumi Parkba.

Szendi Péter

A Dávid Roland Trió koncertjén az 1960-70-es évek több rockzenei klasszikusa is elhangzott Fotó: Szendi Péter

A rendezvénysorozat a Nagy Gyula Galériában kezdődött, ahol az érdeklődők Tallós Ilona festőművész kiállításában gyönyörködhettek. A programok ezután a Milleniumi Parkban folytatódtak. A Bonita Sporttánc Egyesület fellépése után kezdődött az ünnepélyes megnyitó. Ferenczy Gáborné polgármester kiemelte, az, hogy a rendezvény jubileumhoz érkezett, a közösség kitartó munkájának az eredménye, amelyben minden lovasi családnak volt szerepe. Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntőjében elismerően nyilatkozott a sokszínű rendezvényről. A megnyitó után Kovács Kati Kossuth-díjas énekesnő lépett fel, akivel a közönség együtt énekelte a nagy slágereket. Az első nap a Ritmus együttes utcabáljával zárult.

A Dávid Roland Trió koncertjén az 1960-70-es évek több rockzenei klasszikusa is elhangzott Fotó: Szendi Péter

A második napon tartott főzőversenyen nyolc csapat vett részt. A tárcsán sült ételek kategóriájában első helyezett a Van Sütnivalónk csapat lett, míg a bográcsban főtt ételeknél a Marha Banda pacalpörköltje lett a befutó. A gyermekeket ugrálóvár és fajátékok is várták. A polgármesterek–alpolgármesterek fogathajtó versenyén Fábry Szabolcs, Nagyvázsony polgármestere nyert, így ismét nem sikerült a címvédés, hiszen tavaly Czeglédy Ákos, Paloznak első embere diadalmaskodott.

A lovaspályán középkori lovagitorna-bemutatót tartott a Pápai Lovasiskola. A nagyszínpadon az Alsóörsi Sirály Népdalkör lépett fel, őket követte a Dávid Roland Trió, majd Hatás Andrea és Szeles József színészek. A sztárvendég a Grácia hegedűtrió volt. A rendezvény utcabállal zárult, amelyhez a Jolly Joker zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában