Perseidák

2018.08.22. 14:00

Új zenekar alakult a inotai koncerten

Szabó Péter Dániel

 Perseidák néven folytatja együtt Lohonyai Zoltán (középen) és a Gladis együttes Fotó: Szabó Péter Dániel

 

Lohonyai Zoltán dalszerző, gitárossal zenélt napokban a Hidasházban a Gladis zenekar, majd a koncertet egy teljesen új formációként távoztak Inotáról.

Újfent rendhagyó zenés produkciónak adott otthont a Körmöci Judit és Kiss János által megálmodott és működtetett inotai kultúrsziget. Ezúttal a Várpalotán közismert és népszerű gitáros-dalszerzőt, Lohonyai Zoltánt hívták meg udvarukba, hogy együtt muzsikáljon a Gladis együttessel a közönség legnagyobb örömére.

A kiváló zenés szórakozáshoz már ez is bőven elegendő lett volna, ám a nézőteret megtöltő közel 80 ember azt is megtudhatta a koncert során, hogy a jövőben együtt, Perseidák néven folytatja zenei karrierjét Lohonyai Zoltán és a Gladis együttes.

Mint elhangzott, január közepe óta próbál együtt a népszerű szerző a hattagú csapattal. Lohonyai Zoltán a vasárnapi koncerten jelentette be, hogy mostantól hétfősre bővült a zenekar. Az augusztus 12-ről 13-ra virradó éjjelen a Föld légkörébe érkező meteorrajra utalva Perseidák néven folytatják a zenélést. A Mészáros Szilviával és természetesen Lohonyai Zoltánnal kiegészült gárda a Lohonyai-dalok újrahangszerelt, megújult változatával áll a továbbiakban a publikum elé.

Perseidák néven folytatja együtt Lohonyai Zoltán (középen) és a Gladis együttes Fotó: Szabó Péter Dániel

Az inotai koncert volt az első nyilvános, bemutatkozó fellépésük, melyre sokan voltak kíváncsiak. Ellátogattak a Hidasházba az ironikus, politikai töltettől sem mentes Lohonyai-dalok szerelmesei és a Gladis együttes rajongói is, hogy meghallgassák a fúzió eredményét.

Nem kellett csalódnia egyik tábornak sem, hiszen Lohonyai gunyoros dalszövegei megmaradtak, melyhez a Gladis igényes zenét játszó tagjai tették hozzá szakértelmüket, teljesen új színt adva a daloknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában