Magasra tették a lécet

2018.09.18. 07:00

Új évad előtt a Pannon Várszínház társulatának tagjai

„Kezdődhetik az előadás, függönyt fel!” Stílszerűen a Janika című darabban elhangzó mondattal kezdett Vándorfi László igazgató a Pannon Várszínház évadnyitóján hétfőn, arra is utalva, hogy egy nappal korábban ezzel a vígjátékkal a színpadon is megkezdődött az idei évad.

Juhász-Léhi István

A Hangvillában tartotta évadnyitó társulati ülését a Pannon Várszínház

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő azzal köszöntötte a társulatot, a vendégeket, hogy versenyben van a város, a régió az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, hiszen jó a pályázat, és decemberben az is kiderül, hogy ki nyeri el ezt a megtiszteltetést. Személyes érintettség kapcsán a képviselő az idei bemutatók közül a Béke presszót választotta ki, amely Inotán játszódik.

A Hangvillában tartotta évadnyitó társulati ülését a Pannon Várszínház
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Vándorfi László igazgató visszautalt az évadzáró társulati ülésre, és megosztotta: kiváló eredményeket produkáltak, 217 előadást vittek színre, ebből nyáron negyvenkettőt. Kiderült, A Pál utcai fiúk „mindent vitt”, hiszen a gyerekeket és a nyugdíjasokat is megérintette, felállva tapsol(t) a közönség. A darab műsoron marad, legközelebb október 14-én dupla előadással várják a nézőket. Kiemelte, hogy színházuknak nincs állami, központi támogatása, döntően a bérletesek, a jegyvásárlók és a szponzorok tartják el a teátrumot. A már ismert 2018/2019-es műsortervvel a feladatok nehézségi fokát kívánta emelni a színház vezetősége, hogy legyen mit megugrani. Szép gesztus volt az igazgató részéről, hogy mind a Petőfi Színháznak, mind a Kabóca Bábszínháznak sikeres évadot kívánt.

Némedi Lajos alpolgármester megköszönte az előző évadban nyújtott teljesítményt és hangsúlyozta: kell mind a három színház is a sikeres EKF2023 pályázathoz.

 

A Veszprémi Családsegítő Szolgálat vezetője, Horváthné Kecskés Diana arról beszélt, hogy élnek olyanok a megyeszékhelyen, akik bizonyos okok miatt nem tudnak hozzájutni a kultúrához, ám igényük van és lenne rá, s így jött a színház részéről az a lehetőség, hogy a főpróbabérletet megkapták. Ezáltal hajléktalanok, szenvedélybetegek, idősek és anyagilag nehéz helyzetben lévő családok láthatják a Pannon Várszínház előadásait – idén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában