AGÓRA

2018.10.07. 07:00

Népek Tánca-Népek Zenéje ezúttal Veszprémben

Nyolcadik alkalommal hirdette meg a Hontravel Kft. a Népek Tánca-Népek Zenéje című országos fesztivált, melynek előválogatói a napokban zajlanak országszerte. Veszprémi elődöntő lebonyolítására a tizennyolc fellépő csoportoknak az AGÓRA adott otthont.

Jákoi Bernadett

A Bónusz Évek Nyugdíjas Klub szalontáncosai is nagy sikert arattak Fotó: Jákói Bernadett

Ezúttal a szólóénekesek, a hangszeresek és a táncosok mérték össze tudásukat, melyet a helyi zsűri, Vadaszán Aurélia, a fesztivál szervezője, Ábrahám Emilné a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja bírált el.

A Bónusz Évek Nyugdíjas Klub szalontáncosai is nagy sikert arattak
Fotó: Jákói Bernadett

Érkeztek előadók Dinnyésről, Borzavárról, Dunaújvárosból, Sárvárról, Devecserből, Gárdonyból, Tapolcáról, és a házigazda Veszprémből. Akiknek teljesítményét színpadképesnek ítélte a zsűri, novemberben Hódmezővásárhelyen a középdöntőben, majd Szegeden az országos döntőben mutatkozhatnak be. Vannak visszatérő csoportok, szóló énekesek, akik valamennyi rendezvényen évek óta részt vesznek, és már tapasztalt előadókként drukkolnak az újonnan fellépőknek. Veszprém képviseletében az AGÓRA-ban működő nyugdíjas művészeti csoportok, mint a Bónusz Évek Nyugdíjasklub táncosai, a Táborállás Daloskör, és a RE-ZE-DA Citera együttes, valamint a gyulafirátóti Bolla Rozál szólóénekes lépett színpadra. A fesztivál záródalaként a házigazda Táborállás Daloskör harmonika kisérettel egy közismert magyar népdal megható, közös előadásával búcsúzott a közönségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában