Pannon Egyetem

2018.10.18. 20:00

Taste the World – Külföldi egyetemisták sütöttek és főztek

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara idén tizedszer, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával rendezte meg a Taste the World rendezvényt, melynek keretében az egyetem külföldi hallgatói mutathatták be országukat és annak jellegzetes ízeit.

Leitner Vera

A Pannon Egyetem afrikai hallgatói is kitettek magukért. Jövő tavasszal vagy nyáron folytatása következhet Fotó: Pesthy Márton

A Hotel Magisterben megrendezett Taste the World keretében az egyetem nemzetközi diákjai előbb rövid előadást tartottak kultúrájukról, majd a hosszas előkészületek eredményeként megszületett ízletes, saját hazájukra jellemző, autentikus fogásokkal kínálták a megjelenteket. A program során az orosz, kazah, kambodzsai, mongol, afrikai, bangladesi, koreai, indiai és tunéziai konyha ízeit kóstolhatták meg a résztvevők. A Taste the World program a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara által szervezett Nemzetközi hét részeként valósult meg, s mivel a rendezvénysorozat idén a tizedik születésnapját ünnepelte, a szervezők egy tortával kedveskedtek a megjelenteknek.

A Pannon Egyetem afrikai hallgatói is kitettek magukért. Jövő tavasszal vagy nyáron folytatása következhet Fotó: Pesthy Márton

Az idei tanévben megközelítőleg száz külföldi hallgató tanul a kar valamely alap-, illetve mesterszakán. A veszprémi egyetemi eseményen a kultúrájukat ismertető diákok szinte valamennyien tradicionális öltözetben jelentek meg, egy kambodzsai hallgató pedig a jellegzetes khmer táncot is bemutatta.

Mészáros Zoltán, a rendezvényt támogató Veszprém-Balaton 2023 Zrt. köszöntőjében elmondta, a hosszú múltra visszatekintő, Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó Veszprém számára kiemelten fontos a városban zajló nemzetközi diákélet bemutatása, valamint az, hogy lehetővé váljon a különböző nemzetek kultúrájának globális, nyitott szemléletű megismerése, illetve egymás számára történő bemutatása. Mivel a program rendkívül sikeresnek bizonyult, sok érdeklődőt vonzott, és a nemzetközi ételek pillanatok alatt elfogytak, így az ügyvezető kijelentette, hogy tavasz végén, nyár elején ismét örömmel támogatnák egy hasonló, ám nagyobb, s lehetőleg kültéri esemény megszervezését valahol Veszprém belvárosában, ahol a városiak is megtapasztalhatják a külföldi diákok kultúrájának egy érdekes, ízletes szeletét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában