Értékeiket őrzik a dalosok

2018.11.28. 14:37

Kerek évfordulót ünnepelt a kislődi kórus

A Kislődi Német Nemzetiségi Dalkör megalakulásának 40. évfordulója alkalmából szebbnél szebb autentikus sváb és magyar dalok harmóniái töltötték be a teret a művelődési házban a közelmúltban.

Borsos Renáta

Ovádi Péter az értékmegőrzés, az erős nemzetiségi identitástudat fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében

Forrás: Önkormányzat

A gálaműsoron az ünnepelt dalosok számos vendég kórust hívtak meg. Az egykori alapítók, a korábbi kórusvezetők, az egybegyűltek nagy tapssal köszöntötték a kislődi származású Pad Zoltán Liszt Ferenc díjas karnagyot, a Magyar Rádió Kórusának karmesterét, akinek egész fiatalon, szülőfalujában kezdődött karnagyi pályafutása.

Ovádi Péter az értékmegőrzés, az erős nemzetiségi identitástudat fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében
Fotó: Önkormányzat

A jeles zenei eseményen Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője, gratulált az ünnepelt dalkör elért sikereihez, a hosszú évtizedek kitartó munkájához. Méltatásában a kerek évforduló kapcsán, az értékmegőrzés, az erős nemzetiségi identitástudat fontosságát hangsúlyozta és kiemelte, hogy a hagyományok tovább örökítésének meghatározó a szerepe a jövő nemzedéke számára. Az ünnepi gálán a dalosok produkciója mellett a szomszédos települések kórusai is felléptek, nagy sikerrel. A hallgatóság örömére énekelt a városlődi Heimatklang Dalkör, az Úrkúti Asszonykórus, az Ajkarendeki Német Nemzetiségi Dalkör, a Városlődi Vegyeskar és a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Dalkör.

A jövő nemzedékét a kislődi Bakony-völgye Óvoda apró táncosai képviselték. A magas kulturális minőségű dalos találkozón a kislődi dalkör tagjaként, illetve polgármesteri minőségében Somogyi Anna, szívhez szóló gondolatait is megosztotta. Az esemény főszervezőjeként Vidáné Varga Krisztina a Kislődi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke Heilig Ferenc és irodavezetője Wágenhoffer Kornélia is elmondták ünnepi gondolataikat. A gálaműsor végén a polgármester átadta a községi önkormányzat ajándékát a jubiláló kórusnak. Az ajándékozást a meghívott fellépők és civil szervezetek sora folytatta, kedveskedve a dalos barátoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában