megméretés a deák iskolában

2018.11.08. 11:00

Matematikaversenyen jeleskedtek megyénk diákjai

A veszprémi Deák iskolában tartották a Bolyai-matematikaverseny eredményhirdetését.

Balla Emőke

A harmadik, negyedik osztályosok legjobbjai az eredményhirdetésen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A népszerű szaktárgyi versenyen az idei megmérettetésen megyénkből 221 csapat, közel 900 diák vett részt öt helyszínen (Tapolcán, Ajkán, Pápán és két veszprémi iskolában), tájékoztatott Horváth Szilárd, a versenyt szervező Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója. A diákok a 3–8. évfolyamon mérték össze tudásukat.

A harmadik, negyedik osztályosok legjobbjai az eredményhirdetésen Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Deák iskolában tartották, melyre kategóriánként az 1–6. helyezett csapat és az őket felkészítő pedagógusok kaptak meghívót.

A legjobbak helyezésükkel jogot szereztek arra is, hogy képviseljék Veszprém megyét a november 24-én Budapesten megrendezendő országos döntőn.

A harmadik évfolyamon a Kétszer Kettő csapat nyert (Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítő: Gálné Gacsal Erika), a negyedik évfolyamon a N Agymenők csapata (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Harmati Csilla). Az ötödik évfolyamon első lett a Roptop csapat (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Fekete Marianna), a hatodik évfolyamon a Matek-kosok (Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, felkészítő: Orbán Noémi), a hetedik évfolyamon a Kisokosok (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő: Horváth Szilárdné), a nyolcadik évfolyamon a Kék n csapat (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő: Nagyné Czaun Marianna).

A tanári fődíjat Zemen János (balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola) vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában