olaszfalu

2018.11.19. 13:41

Szivárvány a falu égboltján

Bensőséges hangulatban ünnepelte a Szivárvány Kamarakórus fennállásának húszéves jubileumát.

Müller Anikó Hanga

A csoport Gelesz Imréné vezetésével alakult, tizennégy taggal, színes repertoárjukat jelezve választották a nevüket. A két évtized alatt százhárom fellépésük volt, helyi és környékbeli rendezvényeken, fesztiválokon. Büszkék arra, hogy már háromszor szerepeltek a megyekórusban, így együtt énekeltek az Irigy Hónaljmirigy, az Edda és a Republic együttessel. Hat éve az alapító szakmai vezető átadta a stafétabotot Jakabné Kiss Éva karvezetőnek. 2012-ben munkájuk elismeréseként megkapták az Olaszfaluért kitüntetést.

Az ünnepi műsorban Vecchi, Purcell, Kodály, Bartók, Bárdos és reneszánsz dalokat énekeltek, kedves zeneművét, Mendelssohntól a Búcsú az erdőtől zeneművet Gelesz Imréné vezényelte. A közönség körében nagy sikert arattak és derűt varázsoltak arcukra az angol dalok és Tóth Péter Tarlón túzok című műve, melyet Kányádi Sándor versére írt. Zongorán Géring Klára kísért, aki maga is kórustag. Az önkormányzat nevében Torma Józsefné önkormányzati képviselő köszöntötte a kórust.

– Nagy öröm, hogy községünkben ilyen ritka és örömteli ünnepségre gyűlhettünk össze e kedves jubileum alkalmából. A húsz év alatt a település valamennyi rendezvényén, társadalmi és egyházi ünnepén fellépésükkel az alkalomhoz illő repertoárral tették színvonalasabbá a műsorokat, a környező településeken való szerepléssel pedig Olaszfalu nevét öregbítették, mondta. Külön köszöntötte az alapító és a jelenlegi kórusvezetőt, a zongorakísérőt, valamint Tóth Józsefnét, aki mindvégig a tagok ruháját varrta és a hét kórustagot, akik az alapítás óta folyamatosan részt vesznek az énekkar munkájában, ők Balogh Beáta, Bodó Péterné, Boriszné Hanich Edit, Dobos Gézáné, Menczel Zoltánné, Taferner Józsefné és Tóth Ildikó.

Az ünnepi hangulatot fokozta a pécsi Vivat Bacchus Énekegyüttessel közös ének, az Éljenek a víg nők, majd a vendég együttes adott színvonalas szórakoztató koncertet. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Ovádi Péter térségi országgyűlési képviselő és Dékány Sixtus emeritus ciszterci apát, helyi plébános. Az est kötetlen együttléttel, születésnapi tortával, a közös élmények felidézésével folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában