Mesejáték koncerttel

2018.12.27. 11:00

Közösségi kultúrprogram Pápán süteménykóstolóval

Pápa Hagyományos karácsonyi ünnepségét tartotta meg a közelmúltban a Tarczy Lajos Általános Iskola, süteménykóstolót és adventi vásárt követően.

Laskovics Márió

A prózai, illetve énekes karácsonyi műsorra szeptember óta heti egy próbával készültek a diákok Fotó: Laskovics Márió

Az aulában Venczel Csaba intézményvezető köszöntötte az érdeklődőket, külön kiemelve James S. Sparrow-t, a nehéz légi szállító ezred ezredesét.

A prózai, illetve énekes karácsonyi műsorra szeptember óta heti egy próbával készültek a diákok Fotó: Laskovics Márió

– Évtizedes hagyományra tekint vissza iskolánkban a volt és jelenlegi pedagógusaink köszöntése, ünnepi együttléte. Eleinte az énekkar karácsonyi hangversenyeként tekintettünk e programra, amely az évek során színesebb műsorcsokorrá bővült. Az alsósok prózai műsorát Kiss Zsanett tanító állította össze, a felsősökét pedig Butiné Kemenczki Anita énekkarvezető. Emellett felléptek a Bartók zeneiskolába járó tanítványaink közül is néhányan. A rendezvény jó lehetőség a szülőknek, kollégáknak, hogy együtt hangolódjunk az ünnepre, illetve kötetlenül beszélgessünk. Osztályainkat ajándékcsomaggal leptük meg a szünet előtti utolsó tanítási napon – közölte Venczel Csaba.

Az intézményvezető hozzátette, adományokat lehetett felajánlani az iskolai kórus javára. A karácsony elválaszthatatlan az adakozástól, erre szép példa volt a megelőző napokban szervezett süteménykóstoló délután, melyre a szülők, nagyszülők sok finomságot ajánlottak fel. A kétnapos adventi vásárban pedig a diákok kézműves emléktárgyaik értékesítésével gyarapíthatták az iskola alapítványát.

Butiné Kemenczki Anita karvezető elmondta, szeptember óta heti egy próbával készültek a szereplésre. Populáris könnyűzenei karácsonyi dalokat adtak elő, kettőt idegen nyelven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában