Letűnt világot idéznek meg

2019.01.25. 11:00

Hamisítatlan vígjátékkal várja közönségét a Polányi Pajtaszínház

Móricz Zsigmond regénye alapján igazi magyar duhaj vígjátékot mutat be a Beregszászról érkező Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház január 26-án, szombaton 18 órakor a Polányi Pajtaszínházban.

Borsos Renáta

A duhajkodó ifjú dzsentri és feleségének történetében van valami felülmúlhatatlanul eleven, aminek ma is lehetetlen ellenállni

Fotó: Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház

A Katkó Ferenc rendezte Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadás hamisítatlan magyar vígjáték, igazi prózai és színpadi örökzöld, mely egy letűnt világot idéz. A duhajkodó ifjú dzsentri és feleségének történetében van valami felülmúlhatatlanul eleven, aminek ma is lehetetlen ellenállni.

A duhajkodó ifjú dzsentri és feleségének történetében van valami felülmúlhatatlanul eleven, aminek ma is lehetetlen ellenállni Fotó: Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház

A cselekmény szerint három napja tart a dínomdánom Nyíri Balázsnak, a vidéki kisbirtokosnak a kúriáján. Ekkor Pólika, a háziasszony megelégeli a féktelen mulatozást és az azzal járó tékozlást, ezért visszaköltözik az őt felnevelő nénikéihez: Zsanihoz, Pepihez és Minához. A férj hiába igyekszik megbékíteni és hazatérésre bírni makacs feleségét, ezért úgy dönt, egy közeli kocsmában vigasztalódik, ahol éjjel-nappal húzatja a cigányokkal a nótákat. Az előadás zenéjét a kárpátaljai születésű Pál István Szalonna Útravaló című albumának anyaga szolgáltatja. Újszászi András koreográfiái, melyek az autentikus néptáncra épülnek, minden bizonnyal elnyerik a Polányi Pajtaszínház közönségének tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában