összetett művészeti élmény

2019.01.22. 11:00

Versekkel, zeneművekkel ünnepelték a kultúrát Hajmáskéren

Kiválóan szerkesztett zenés irodalmi összeállítással ajándékozták meg a nézőket a magyar kultúra napja alkalmából fellépő művészek a hajmáskéri művelődési házban vasárnap este.

Leitner Vera

Tartalmas művészeti élménnyel ünnepelhették a magyar kultúra napját a helyiek

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Gizella Női Kar, Dominek Anna színésznő és Teleki Gergő zongoraművész közreműködésének köszönhetően a Végtelenségbe ámul a tél címet viselő ünnepi esttel egy tartalmas, összetett művészeti élménnyel ünnepelhették a magyar kultúra napját a helyiek január 20-án a hajmáskéri művelődési házban.

Tartalmas művészeti élménnyel ünnepelhették a magyar kultúra napját a helyiek
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A három nagyobb egységre tagolódó ünnepi est során különböző művészeti ágak fonódtak össze, hangulatos, a magyar kultúrában elfoglalt helyüket illetően pedig egyenesen ikonikus versek, kórus- és zongoraművek hangzottak el. Az önmagukban is különösen erős darabok, így Radnóti Miklós Két karodban, Illyés Gyula Bartók, vagy Reményik Sándor Ne próbálj!, Kegyelem és Gyógyíts meg! című verse, továbbá Bartók Béla Csujjogató, Karai József Estéli nótázás, vagy Liszt Ferenc VI. Magyar rapszódia című zeneműve egymással kölcsönhatásba lépve új jelentésekkel, tartalmakkal telítődött, így az eredeti alkotások a kiváló szerkesztésnek köszönhetően tovább gazdagodtak.

A Gizella Női Kar tagjai csodálatos harmóniáikkal varázsolták el a nézőket, Dominek Anna színésznő valamennyi verset élményszerűen, szorosan a felcsendülő zeneművekhez kapcsolva adta elő, Teleki Gergő zongorajátékai között pedig a Himnuszból és magyar népdalokból megálmodott improvizációk is elhangzottak.

A Végtelenségbe ámul a tél címet viselő ünnepi est méltó módon hívta fel a figyelmet a magyar kultúra legfontosabb értékeire, kincseire, és nem utolsó szempontként a közönség körében is rendkívüli sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában