teltházas rendezvény

2019.01.19. 14:26

Veszprémi nyugdíjasklubok együtt ünnepelték a kultúra napját

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a Dózsavárosi Könyvtárban a városrészi nyugdíjasklubok együtt összefogva ünnepelik meg a magyar kultúra napját. A Csikász Imre, a Dózsa György és az Őszidő Nyugdíjasklub idén is teltházas rendezvényt szervezett.

Jákói Bernadett

Veszprémi nyugdíjas klubok képviselőiből összeállt kórus a Magyarok Világhimnuszát adta elő Nádasi Elemér tangóharmonika kíséretével

Fotó: Jákói Bernadett

A jeles eseményen ezúttal a város több nyugdíjasklubja is jelen volt, kulturális műsorral mutatkoztak be a közönségnek. A Himnusz atyjára emlékezve, méltatva Kölcsey irodalmi nagyságát, a magyar mellett a Székely himnusz közös éneklése emelte a programot.

Valamennyi műfajban előadott alkotások, versek, népdalok, népzenei bemutató, tánc és próza egyaránt a közös összefogást jelentette és alkalmat adott arra, hogy még nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainkra, közösségi értékeinkre.

A veszprémi nyugdíjasklubok képviselőiből összeállt kórus a Magyarok világhimnuszát adta elő Nádasi Elemér tangóharmonika-kíséretével Fotó: Jákói Bernadett

- A mi kultúránk elég gazdag és tartalmas, s feladatunk, hogy továbbadjuk azt az utánunk következő generációnak. S ahhoz, hogy a magyar kultúra kincsestárából naponta meríteni tudjunk, feltöltődhessünk a mindennapok küzdelmeiből, s meg tudjuk élni azokat az élményeket, tanításokat, amelyet a zene, az irodalom, a művészetek, a színház, a népi hagyományok ápolása közvetíteni tud számunkra, szükség van a pedagógusokra, az alkotókra, művészekre, a színészekre, a kultúra javaiért tevékenykedőkre – hangzott el Keller Istvánné, az Őszidő Nyugdíjasklub és Répásy Sándorné, a Csikász Imre Nyugdíjasklub vezetőjének megnyitójában.

A program előadóit, fellépőit virággal, a közönséget fogadással köszöntötték a szervező klubok vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában