színház

2019.02.05. 15:36

A Tartuffe ma is érvényes

Moliére Tartuffe című komédiáját pénteken este mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház, Marton László rendezésében. A médianapot kedden tartották.

Balla Emőke

Tökéletesen megírt, ma is érvényes darab Molière Tartuffe című műve, melyet avatott mesterként Marton László állít színpadra. A vele eltöltött próbaidőszak mindannyiunk számára egyben megerősítő kurzus is, amely során a színészi gondolkodás, hiteles játékra való törekvés tökéletesedhet Vas István nagyszerű fordításának tolmácsolásával, nyilatkozta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a médianapon. A Kossuth-díjas rendező szerint „olyan ez a remekmű, mint egy különleges csiszolt gyémánt. Mindig mást és újat láttat az idők folyton változó fénytörésében.” Inspiráló a remek csapattal dolgozni, mondta.

A címszerepet a Kossuth-díjas színművész, Gáspár Sándor játssza, Orgont a Kossuth-díjas Lukács Sándor, Pernelle asszonyt Zsurzs Kati, Elmirát Kerekes Viktória, a Lojális urat Szombathy Gyula alakítja, Oberfrank Pál igazgató Orgon sógora, Cléante szerepében látható.

A keddi médianapon a rendező és a színészek interjúkat adtak, a velük készült beszélgetéseket hamarosan közöljük. A próbán a fotósok, operatőrök megörökítették az előadás pillanatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában