Rejtőtől Wass Albertig

2019.02.21. 07:00

Maratoni felolvasás a széppróza napján Balatonalmádiban

Tizenkét órán át tartó felolvasással ünnepelték a magyar széppróza napját a helyi könyvtár szervezésében hétfőn.

Marton Attila

Kováts Anna Wass Albert A funtineli boszorkány című művéből olvasott fel egy részletet Fotó: Marton Attila

Az irodalomkedvelőknek köszönhetően délelőtt tíz órától este tíz óráig folyamatosan elhangzottak részletek magyar szerzők prózai műveiből a Pannónia Kulturális Központban. Fábiánné Sáray Anna könyvtárvezető elmondta, tavaly Tóth Krisztina írónőt látták vendégül a széppróza napján, idén azonban úgy döntöttek az intézmény munkatársai, hogy közösségteremtő programot hirdetnek meg. A könyvtár dolgozói igazi kávéházi hangulatot teremtettek az ötletes dekorációval, a kihelyezett asztalokkal és székekkel, emellett süteményt és kávét is kínáltak a résztvevőknek.

Kováts Anna Wass Albert A funtineli boszorkány című művéből olvasott fel egy részletet Fotó: Marton Attila

Délelőtt az aulában mások mellett Janikovszky Éva-­szövegeket hallhattak az általános iskolások, a program résztvevői kora délután klasszikus művekből olvastak fel, így részletek hangzottak el Móra Ferenc Kincskereső kisködmön vagy Molnár Ferenc

A Pál utcai fiúk című ifjúsági regényéből. A délután során mások mellett Szabó Magda, Tóth Krisztina és Wass Albert műveiből is részleteket hallhattak az érdeklődők, míg Fábiánné Sáray Anna Heltai Jenő és Rejtő Jenő alkotásaiból olvasott fel.

A programban közel ötven időpont állt a helyiek rendelkezésére, amelyek többsége be is telt, délután Vecsey Mária költő, író és Keszey János polgármester is csatlakozott a felolvasáshoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában