Day at the Comuseum

2019.02.11. 15:38

Szépen szerepelt az almádi gimnázium az angol nyelvi versenyen

Az idén harmincéves balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium csapata is megmérette magát a Day at the Comuseum elnevezésű angol nyelvi versenyen, amelyet a székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola szervezett.

Fotó: Comenius

A regionális angol nyelvi vetélkedő azoknak a 8-11. évfolyamos diákoknak szólt, akik általános tantervű vagy két tanítási nyelvű program szerint folytatják tanulmányaikat. A verseny során izgalmas feladatok közepette kellett továbbjutniuk a csapatoknak a tematikus múzeumi-tudományos helyszíneken, melyben természetesen a gazdag angol szókincs és témaismeret játszotta a főszerepet.

A Comenius Vértanú utcai épületében izgalmas feladatokkal mérettették meg magukat a versenyzők, akik ezúttal Veszprém, Somogy és Fejér megyéből érkeztek a rangos versenyre. Hét csapat érkezett az eseményre, köztük több székesfehérvári intézmény – a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium, a Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium, II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és az I. István Általános Iskola is versengett a helyezésekért.

A kreatív kézműves kategóriában az I. István nyert, a QR-kódos műveltségi vetélkedőt a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium nyerte meg, az összesített versenyt pedig a székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyerte, megelőzve az idén harmincéves balatonalmádi két tannyelvű gimnáziumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában