Jókedv és kacagás

2019.03.06. 18:51

Fergeteges koncertet adott az ajkai gyerekeknek a MintaPinty Zenekar

A méltán népszerű MintaPinty Zenekar fergeteges farsangi koncertet adott az alsó tagozatos diá­koknak az ajkai művelődési központ színháztermében a közelmúltban.

Borsos Renáta

A MintaPinty Zenekar remek koncerttel örvendeztette meg a gyerekeket

Fotó: Györkös József

A tíz évvel ezelőtt alakult zenekar arra vállalkozott, hogy a leghálásabb, ám egyben a legkritikusabb közönséget, a gyerekeket szólítsa meg. Lelkesedésük a kezdetek óta töretlen, értékőrző és újító elő­adásaikat a humor és a derű jellemzi. Produkcióikban minden alkalommal megéneklik a világnak, milyen jó közösen, szívvel-lélekkel együtt zenélni úgy, hogy nem félnek tréfát űzni olykor még saját magukból sem.

A MintaPinty Zenekar remek koncerttel örvendeztette meg a gyerekeket Fotó: Györkös József

Tavaszváró műsorukat is a derűs jókedv jegyében adták. Egyéni hangszerelésükben előadott repertoárjukban saját szerzeményeiken túl megzenésített gyermekversek is szerepeltek, többek között Varró Dániel és Nemes Nagy Ágnes költeményeit hallgathatták a gyerekek. A farsangi koncerten a jelmezekbe bújt zenészek – Kottmayer Krisztina (ének, billentyű), Tóth Jázmin (ének, hegedű), Földes Gábor (basszusgitár, ének), Hostyánszki György (gitár, ének), Rizik „RizsA” Attila (ének, gitár, ütőhangszerek) – mindent megtettek a könnyed szórakoztatás érdekében. Az aprónép a farsangi kavalkád alkalmával együtt labdázott a nézőtéren McHencidával a csodanyúllal, látta, amint reggae-t táncol a róka, és még egy állatkerti mese főhőséről, Iguá­náról is megtudta, hogy a sok mérges kobra elfogyasztásával elrontotta a gyomrát.

A zenés mulatság sok játékkal, vidámsággal, mókával és kacagással varázsolta még szebbé a kisdiákok napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában