Karmajóga-mestertanár az Ötcsillagos estéken

2019.03.04. 07:00

Nemesvámosról indult Kéri Judit sikertörténete

Ébresszük fel és használjuk a saját erőnket. Menjünk tovább az utunkon, soha ne adjuk fel, és találjuk meg a kérdéseinkre a válaszokat – tanácsolja Kéri Judit.

Molnár Sándor

Kéri Judit sikertörténete Nemesvámosról indult

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az Ötcsillagos esték rendezvénysorozat legutóbbi vendége Kéri Judit volt. A táncos, rendező, koreográfus és karmajóga-mestertanár sikertörténete Nemesvámosról indult. A Perutól Marokkóig, a világ számos országában fellépő és tanító hölgy Bécsben és Budapesten él. Mostani előadásán a karmajógáról és a tudatosság tudományáról beszélt. Előbbiről elmondta, hogy ez egy nagyon régi, de egyben nagyon új dolog. Bár ez látszólagos ellentmondásnak tűnhet, de az ősi indiai tudás, a tudatosság tudományával együtt, ötvözi a mai kvantumfizikai és biológiai tudományos kutatások eredményeit.

Kéri Judit sikertörténete Nemesvámosról indult Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kéri Judit egyórás előadása során beszélt a karmáról, a testről, a DNS-ről és arról, hogy utóbbi hogyan van jelen az életünkben. Szólt az egyéni, a családi, a nemzeti karmáról. Foglalkozott a tudatos gondolkodás, tudatos beszéd és tudatos cselekedetek fontosságával is. Beszélt arról is, hogy az életünket hogyan tudjuk a kezünkbe venni és bizonyos meditációs és gyógyító technikákkal elérni azt, amit szeretnénk, ami a küldetésünk. A karmajógával 2016 óta foglalkozó előadó válaszokat keresett az életében felmerülő kérdésekre, amikor találkozott ezzel az új, de nagyon ősi dologgal, amelyet ebben a formában még senki nem tanított korábban. Néhány jógi a Himalájában ugyan gyakorolja ezt a tudást, de Sumant Kaul világhírű indiai karmajóga-mester döntött úgy a fiával, hogy megismerteti a világgal. Tőle tanult Kéri Judit és Strausz Erzsébet is, ők ketten az elsők Európában, akik oktatják ezt a fajta meditációs gyakorlatot és tudást, és fesztiválokat is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában