A titokzatos Mici néni

2019.04.06. 07:00

Új zenés darab a Pannon Várszínházban

A Pannon Várszínházban ma mutatják be Vándorfi László rendezésében a Mici néni két élete című darabot.

Horváth Virág

Oravecz Edit (Mici néni) és Pap Lívia (Rózsi) édes csipkelődése megalapozza a darab hangulatát.

Fotó: Balogh Ákos

Vígjáték zenével: ez áll a műfaji megjelölésben, hiszen a nézőknek nem a megszokott, zenés betétekkel átszőtt darabra kell készülniük, hanem egy igazán üdítő vígjátékra, egy kis zenével. Az bizonyos, hogy a színházból kiérve egy dalt mindenki mosolyogva fog dúdolgatni, ez pedig a Van neki című örökzöld sláger.

Már az elején megalapozzák Mici néni (Oravecz Edit) és Rózsi (Pap Lívia), az idősödő páros édes csipkelődései a darab hangulatát, ami egy pillanatig sem veszít az erejéből. Mariska, a házmesterné (Kovács Ágnes Magdolna) pedig önmagában, akár a háttérbe húzódva is komoly humorlöketet ad a komédiának. Kiemelkedő a pincér karaktere (Magyar János), aki bár mellékszereplő, könnyed bonmot-jai garantáltan kacagásra ingerlik a közönséget.

Oravecz Edit (Mici néni) és Pap Lívia (Rózsi) édes csipkelődése megalapozza a darab hangulatát.
Fotó: Balogh Ákos

Az alaphelyzet hétköznapi: egy fiatal pár, Laci (Szente Árpád Csaba) és Kati (Telegdi Kamilla) és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. A hajdan ünnepelt színésznőre, Mici nénire azonban ismét rátalál a szerelem Gál Alfréd (Keresztesi László), a taxis személyében, amit igyekszik titokban tartani barátnője, a fia­talok és a házmesterné előtt is. Természetesen nem csak Mici néninek vannak titkai. A titkolózás félreértések sorozatához vezet, melyekben halmozódnak a komikus szituációk, és talán még az emberi gyarlóságokat is megszeretjük.

És hogy Mici néni miért éppen Vespán rabolja el a szívünket? A Pannon Várszínház mai bemutatóján kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában