Nem is tud fuvolázni

2019.04.06. 11:00

Gubás Gabi volt a tavaszi filmklub vendége Csopakon

Bájos, természetes, kedves, kiváló humorú, sztárallűröktől mentes színésznő.

Szendi Péter

Gubás Gabi, a tavaszi filmklub utolsó vendége hamar belopta magát a nézők szívébe, akik vastapssal jutalmazták a természetes, közvetlen, sztárallűröktől mentes művésznőt.

Fotó: Szendi Péter

Ő Gubás Gabi, aki a tavaszi filmklub utolsó vendége volt, és hamar belopta magát a csopaki nézők szívébe, akik előtte megnézhették a Kalózok című filmet, mellyel ismert színésznővé vált.

Az 1999-ben bemutatott mozifilmet Sas Tamás rendezte, zenéjét Geszti Péter és Dés László szerezte. Egy fiatal, feltörekvő színészgeneráció játszott a filmben, mely két srác életét mutatja be, akiknek szenvedélyük a rádiózás, együtt nyomulnak, hogy megtalálják helyüket a „nagybetűs éterben”. Ekkor megjelenik Márta (Gubás Gabi), a szomszéd lakásban egyedül élő, izgató, furcsa fuvolista lány, aki elbűvöli a fiúkat.

– Egy casting alapján kerültem be a filmbe. Többen azt hitték, mindez annak köszönhető, hogy tudok fuvolázni, amiből persze egy szó sem igaz, de Horgas Eszter fuvolaművésztől tényleg órákat vettem, hogy legalább tudjam imitálni, hogy megszólaltatom ezt a gyönyörű hangszert. A dolog érdekessége még, hogy abban az időben megkeresett Koltai Róbert, aki az Ámbár tanár úr című filmet kezdte el forgatni, hogy legyek én a főszereplő, aki végül Dobó Kata lett. Sokat tépelődtem, hogy melyik szerepet válasszam, végül a Kalózok mellett döntöttem, Dés László tanácsára.

Gubás Gabi, a tavaszi filmklub utolsó vendége belopta magát a nézők szívébe, akik vastapssal jutalmazták a természetes, közvetlen, sztárallűröktől mentes művésznőt. Fotó: Szendi Péter

1996-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Kerényi Imre osztályában. Nagyon jó közösséget alkottak, szívesen emlékszik vissza a főiskolás éveire, amikor olyan színészek tanították, mint Benedek Miklós, Máté Gábor, vagy éppen a rendezők közül Ascher Tamás és Valló Péter.

Lassan már 12 éve, hogy a Gyermekmentő Szolgálat tagja. Mindig is fontosnak érezte, hogy a rászoruló gyerekeken segítsen. Mindez pedig még inkább felértékelődött benne, amikor megszülettek gyermekei, akikre igyekszik kellő időt és energiát szánni. Prózai színészként mindig is nagy szívfájdalma volt, hogy kevés lehetősége van énekelni. Ezért is örül annak, hogy az Éjszakai Nesz nevű zenekarával az ország számos pontján már fellépett. Szerinte a latinos zenék a verssel együtt egy olyan egyveleget alkotnak, ami más dimenzióba emeli a verset. Az emberek igénylik mindezt, szükség van erre.

Nem tagadja, hogy ha van egy mélyebb időszaka az életében, akkor a versekhez nyúl, ami hatalmas katarzist ad számára, és a versek iránti szeretetét próbálja átadni a közönségnek. Előadásaiban szeretné elérni, hogy a felnövő generáció számára mindez visszatükröződjék, ők is hitet és szárnyakat kapjanak egy-egy verstől. Meghatotta a közönség szeretete, ráadásul a legvégén elmondta Kányádi Sándor Két nyárfa című versét, mely számára a legkedvesebb költemény, jogosan járt a rendezvény végén a vastaps.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában