Hippik a színpadon

2019.04.23. 16:00

Megkezdődtek a Hair musical próbái a Pannon Várszínházban

A Pannon Várszínház kizárólagos magyarországi jogokkal bemutatja a Hair című musical-t. A kedden megtartott sajtónyilvános olvasópróbán Vándorfi László rendező ismertette a négy fordulós válogatást követően kialakult szereposztást, koncepcióját, a darab színrevitelével kapcsolatos elképzeléseit.

Horváth Virág

oznor

A darabot 1968-ban mutatták be a Broadway-n, majd tizenegy évvel később készült el a Miloš Forman által rendezett film. A Pannon Várszínház előadása annyiban közeledik a film verzióhoz, hogy a történetszövés hasonlít, de nem megegyező.

A dalok sem azonosak az eddig jogosított magyar változattal. Marton Lívia és Likó Marcell szerzőpárosa fordította magyarra a Hair-ben felcsendülő dalokat.

A darab helyszíne, a játszótér végig változatlan elem. Ez alkalmas a darab valamennyi főhelyszínének vagy direkt vagy metaforikus megjelenítésére. A játszótér egy gyermeki, könnyed helyszín, ugyanakkor az ott található tárgyak kísértetiesen hasonlítanak a gyalogos katonai kiképzés elemeihez.

Balról: Krámer György koreográfus, Marton Lívia és Likó Marcell a magyar dalszövegek szerzői, Vándorfi László rendező és Regovics Zsuzsanna ének tanár, korrepetítor
Fotó: Horváth Virág

 

Bármilyen szövegkörnyezetbe vagy szituációba kerülünk a darab folyamán, a darab szereplői mindig szerethetők maradnak. Összetett személyiségek, de a szélsőséges nyelvhasználat ellenére sem erőszakosak, vagy durvák.

A szereposztásban már jól ismert, szeretett arcokkal találkozhatnak a nézők, Berger szerepében Kékesi Gábor és Horváth Dániel, Claude-ot Szente Árpád Csaba játékában ismerhetjük meg. A női főszereplők között Jeannie-t Kárpáti Barbara alakítja, Sheila-t pedig Becz Betty és Telegdi Kamilla. A díszletet Khell Csörsz, a jelmezeket Justin Júlia tervezi, a koreográfiáért Krámer György felel.

Csoportkép a Hair olvasópróbán Fotó: Horváth Virág

Vándorfi László felhívta a figyelmet a címben megbúvó H(ungary) Air szójátékra, melynek jegyében könnyed történelmi utalásokkal, magyar motívumokkal szeretnék közelebb hozni a nézőket az új Hair musical-hez.

A színdarab előbemutatója július 4-én lesz Veszprémben, 5-én Kapuváron, 13-án, szombaton Ajkán, 25-én Balatonlellén, majd július 26-án pénteken Veszprémben, a Várbörtön udvarán láthatja a közönség. Augusztus 6-án Inotán az Erőmű Fesztiválon, a Retro Színház szabadtéri színpadán mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában