May Lasho Trajo

2019.05.21. 22:35

Berhida is csatlakozott a tanodák éjszakájához

A közelmúltban rendezték meg országos szinten a „Tanodák Éjszakája” rendezvényt. Berhidán a Jobb Élet Közhasznú Egyesület által működtetett May Lasho Trajo Tanoda is csatlakozott az országos programhoz.

Horváth Virág

Játékos sorversenyeken vettek részt a fiatalok a Tanodák Éjszakáján Fotó: MLT Egyesület

Fotó: MLT Egyesület

Az esemény célja az volt, hogy a társadalom megismerje a tanodák tevékenységét, funkcióját, melyek a társadalmi felelősségvállalás jegyében segítik a leginkább hátrányos- és halmozottan hátrányos gyermekeket. A fejlesztés mellett a mindennapi étkezésre is van lehetőség az Élelmiszerbank jóvoltából. A Tanoda lehetőséget ad nyári foglalkoztatásokra is, melynek egyik fő programja a hetes nyári tábor.

Játékos sorversenyeken vettek részt a fiatalok a Tanodák Éjszakáján Fotó: MLT Egyesület

A Tanodák Éjszakáját Berhidán, az Ady Endre Német Nemzetiségi Általános Iskola tornatermében tartották. A gyermekek és szüleik három csapatot alkotva vehettek részt játékos sorversenyeken (labdavezetés szlalompályán, célba dobás, kislabdahordás kanállal), labdás sportokban, mint asztalitenisz, kosárlabda és kispályás foci. A versenyeken kívüli programok közül a legnagyobb sikert a gyermekek arcfestése és a csillámtetoválás aratta.

Kézműves foglalkozáson is próbára tehették magukat a gyermekek az eseményen, origamik és anyák napi köszöntők készültek a szorgos kezek által. A nap végén került sor a csapatok eredményeinek összegzésére. Sok fényes tekintet várta a díjkiosztót, melyről nem ment senki haza üres kézzel. A gyermekek, szüleik a szervezőkkel és önkéntesekkel egy szép estét zárhattak a nap végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában