Aranytollas pápai diáklány

2019.05.24. 07:00

Elgondolkodtató írásaival érdemelte ki a díjat Borbély Mónika

Borbély Mónika, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziumának diákja érdemelte ki a Napló Aranytoll-díját a Sajtó és tanulás (Séta) program 2018–2019-es tavaszi kurzusán.

Polgár Tibor

Néző László átnyújtja az Aranytollat és az oklevelet Borbély Mónikának Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A tizenegyedik osztályos pápai tanulónak Néző László, a Napló főszerkesztője adta át az elismeréssel járó oklevelet és a díszdobozos, aranyszínű tollat. A Veszprém megye napilapját kiadó Mediaworks Hungary Zrt. szakmai zsűrijének döntése nyomán Mónika a Ki vagyok én?, valamint az Akikre büszkék vagyunk című cikkéért kapta meg az Aranytollat.

Néző László átnyújtja az Aranytollat és az oklevelet Borbély Mónikának Fotó: Polgár Tibor/Napló

Néző László kiemelte, manapság nincsenek könnyű helyzetben a hagyományos sajtó, így a nyomtatott médiumok, a televízió, a rádió képviselői, de amíg Borbély Mónikához és a Séta-programban részt vevő diákokhoz hasonló fiatalok érdeklődést mutatnak a klasszikus újságírás iránt, nem kell félni annak kihalásától.

Borbély Mónika, Néző László és Czobor Andrea a díjátadáson Fotó: Polgár Tibor/Napló

A főszerkesztő megjegyezte, korábban az új tömegkommunikációs technológiák megjelenésével temették a könyveket, a színházat, a filmet, ám ezek jelenleg mind sokadvirágzásukat élik, és bízhatunk benne, hogy az online médiumok térhódítása ellenére a hagyományos sajtó is rendre új erőre kap, ugyanis ebben rejlik az igazi újságírás.

Somogyi Erika (balra) inspirálta Borbély Mónika Ki vagyok én? című cikkét Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnázium nevében Czobor Andrea tanár úgy fogalmazott, Borbély Mónika az elgondolkodtató írásaival joggal érdemelte ki a Séta-program legrangosabb elismerését, az oktatási intézményükben pedig a továbbiakban is szeretnének aranytollas diákokat kinevelni. A középiskola könyvtárában tartott díjátadónak egy meglepetésvendége is volt Somogyi Erika HR-tanácsadó személyében, mivel ő inspirálta Mónikát és a Ki vagyok én? című cikkét. Somogyi Erika nyitott, figyelmes és kíváncsi személyiségként jellemezte a tizenegyedik osztályos diáklányt, aki elárulta, gondolatai leírásában az motiválta, hogy értéket alkosson, nyomot hagyjon maga után az iskolájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában