Megújult terek

2019.05.10. 11:00

Rövid időre újra kinyit a Laczkó Dezső Múzeum

Felújítási munkálatok miatt január vége óta zárva tartott a Laczkó Dezső Múzeum főépülete. Csütörtökön hivatalosan is átadták a már elkészült közösségi oktatótereket és kiszolgálóhelyiségeket.

Horváth Virág

A fejlesztések célja az volt, hogy az épület megfeleljen a XXI. századi elvárásoknak. Az előadásoknak gyakran helyet adó Tudástér elsősorban a múzeumpedagógiai foglalkozások helyszíne marad, míg a korábban kevéssé kihasznált, ám ezúttal jelentősen megújuló Látványkönyvtár reprezentatív programokat befogadó és közösségi eseményeknek teret biztosító szerephez jut.

S. Perémi Ágota múzeumigazgató beszédében megköszönte Veszprém városának támogatását, hogy a közel egy évig tartó fejlesztések megkezdődhettek, és a tervezett újításoknak már a negyedénél tarthatnak. Bemutatójában a további fejlesztésekről, és a már eddig elkészült termekről láthattunk képeket.

Porga Gyula polgármester mondott köszöntőbeszédet a már elkészült közösségi oktatóterek és kiszolgálóhelyiségek átadóján Fotó: Balogh Ákos

A belső modernizálás mellett energetikai fejlesztések, külső átalakítás, fűtéskorszerűsítés, nyílászárócsere, illetve egy lift kialakítása is tervben van, ám ezek egy további, energetikai megújulást elősegítő, a város által koordinált TOP-pályázat részeként valósulnak meg.

Porga Gyula polgármester már a távolabbi célokat vázolta fel az érdeklődőknek. Hat év múlva, amikor a Laczkó Dezső Múzeum már 100 éves lesz, elképzelése szerint a belváros a színházkerttől a Laczkó Dezső Múzeumig mintegy kulturális negyeddé válhat.

A beszédek után Schnitzer Miklós image-filmjét tekinthették meg az építkezésről Hajdu Franciska főszereplésével.

A csütörtöki átadó után a Látványkönyvtárban a 2019-es Gizella Napok keretében megnyitották a Nagy Sándor 150 1869-2019 „EgészÉlet” szigete című rendhagyó vándorkiállítást is, amelyet az érdeklődők május végéig ingyenesen megtekinthetnek a Laczkó Dezső Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában