Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

2019.06.20. 07:00

Évadzáró gálaműsort tartottak Balatonfüreden

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió 29. tanévzáró bemutatóját tartotta Balatonfüreden, a sport- és szabad­időközpontban.

Balla Emőke

Benedek Bianka és Bódiss Izabella bemutatója Fotó: Napló

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió – mely a modern­tánc-oktatás úttörője – 1990 óta tanfolyam jelleggel működő tánciskola Veszprémben, a Cholnoky Jenő Általános Iskolában és több környező településen (Balatonalmádiban, Gyulafirátóton, Zircen, Alsóörsön, Balatonfüreden és Balatoncsicsón). A növendékek a moderntánc-technikákat (graham, limon, kontakt, dzsessz), a mozdulatművészetet és a balett alapjait sajátítják el a táncórákon. A stúdió célja a kreatív gyermektánc művészeti oktatása, a mozgás, szépség, harmónia megteremtése a gyermekek fizikai és mentális fejlődésében. Művészeti vezetője Kiszelyné Czibik Tünde Gizella-díjas táncpedagógus mestertanár.

A stúdió minden évben két gálaműsort szervez, félévkor, illetve az év végen. A mostani évzáró programban a közönség a 2018–19-es tanév tanfolyami táncait és a versenyzők koreográfiáit láthatta, melyekkel hazai és nemzetközi sikereket arattak. A táncok ebben az évben Sümegen, Szerbiában, Bécsben, majd a merseburgi Európa-bajnokságon szerepeltek kimagasló eredménnyel. Mindenhol kiemelték a cholnokys táncosok magas szintű képzettségét, technikai tudását, a koreográfiák sokszínűségét és ötletességét, a gyermekek kitartását és szorgalmát, az együtt dolgozás nagyszerű megnyilvánulását.

A sümegi verseny legnagyobb díját, a Dunántúl Bajnoka címet negyedszer is a mozgásművészeti stúdió kapta. Szerbiában a Kocsis Kinga, Lacó Fruzsina páros a top 2-be jutott. A bécsi versenyen kiemelkedően magas pontszámot kapott Benedek Bianka, Lacó Fruzsina, A Fal és a Hírek produkció. A merseburgi Európa-bajnokságon „A” kategóriában, a magas osztályban öt első helyet, öt második és öt harmadik helyet szereztek a mozgásművészeti stúdió tehetséges táncosai.

Benedek Bianka és Bódiss Izabella bemutatója Fotó: Napló

Ezen a nyáron kilenc tábor, több fellépés, majd a poreci táncfesztivál várja a táncos gyerekeket.

A stúdióban dolgozó oktatók, Barabás Fanni, Gál Fruzsina és Szentes Nóra, valamint a művészeti vezető, Kiszelyné Czibik Tünde már együtt tervezik a következő, harmincadik évadot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában