Kapcsolatépítő körút

2019.06.13. 14:00

Indonéz kulturális bemutató a vetésis diákoknak Veszprémben

Indonézia a Vetésibe megy elnevezésű programon – amely az indonéz kultúra bemutatásából állt – vehettek részt szerdán a Vetési Albert Gimnázium tanulói és a meghívott vendégek.

Juhász-Léhi István

A program része volt az indonéz táncbemutató is

Fotó: Pesthy Márton

Simon Zsolt, a Vetési Albert Gimnázium intézményvezető-­helyettese arról beszélt a rendezvény előtt: az országjáró körúton járó, főleg közoktatási intézményeket felkereső indonéz küldöttség náluk is „bejelentkezett” megismertetni a kultúrát, zenét és táncot a diá­kokkal. Hozzátette: szeretik elősegíteni azt, hogy tanulóik minél több kultúrát megismerjenek, aminek egyik színtere a külföldi utazások, a diákcsere­programok. Másrészt nagy­követségeket látnak vendégül, éppen mint szerdán, hogy bemutassák a kultúrájukat, ami szerinte nagyban hozzájárul a tanulók fejlődéséhez.

A program része volt az indonéz táncbemutató is
Fotó: Pesthy Márton

Titania Arimbi, az indonéziai nagykövetség kulturális attaséja elmondta, azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy bemutassák az indonéz kultúrát a diákoknak. A Vetési Albert Gimnázium a 17. iskola, ahol fogadták őket, és Indonéziáról szóló prezentációval, tánccal és zenével készültek Veszprémbe is.

Azért ennek a korosztálynak mutatják meg az indonéz kultúrát, mert ebben a korban fogékonyak a diákok, és talán lesz arra is lehetőségük később a középiskolásoknak, hogy indonéz emberekkel dolgozzanak együtt. Megtudtuk azt is, hogy ez a programsorozat előkészíti a jövőben bevezetendő ösztöndíjprogramot, azaz Indonéziában tanulhatnak majd a jelentkezők és az ösztöndíjas diákok.JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában