maximális pontszámmal

2019.06.15. 07:00

Kiemelt arany minősítést szerzett a gyepesi nyugdíjasklub kórusa

Kiemelt arany minősítést szerzett a Gyepesi Örökségünk Egyesület nyugdíjasklubjának kórusa a lX. Országos nyugdíjas ki mit tud? vetélkedő döntőjében, amelyet Harkányban tartottak május 31. és június 2. között.

Tisler Anna

A dalosok büszkék a kiváló minősítésükre Fotó: egyesület

A 22 dalos dalkör kategóriában nevezett öt katonadallal. Az elődöntőből maximális pontszámmal jutottak a középdöntőbe, majd a döntőben is a maximumot kapták meg a zsűri tagjaitól. Az énekeseket Grőberné Adorján Renáta karnagy szintetizátoron, Pék Attila önkormányzati képviselő harmonikán, Hargitai Tibor baritonkürtön kísérte. Grőberné Adorján Renáta kérdésünkre elmondta, a zsűri tagjai megjegyezték, hogy a gyepesi kórusban fele-fele a férfiak és nők aránya, amely nagyon ritka, a legtöbb fellépő művészeti csoportban kisebbségben vannak a férfiak, de találkoztak női karokkal is.

A dalosok büszkék a kiváló minősítésükre Fotó: egyesület

Kizmus Mihály kórustagtól megtudtuk, hogy az 50 pontos produkció nagyon ritka volt, száz fellépőből talán 4–5 kapta meg. A 19 éve működő kórus tagjai kezdetben csak a településrészen és Ajkán mutatkoztak be, aztán Zircen az egyházzenei találkozóra mentek, majd az Életet az Éveknek nyugdíjasklubok szervezete által rendezett balatonfüredi és balatonfüzfői találkozón mutatkoztak be. A harkányi volt az első országos megmérettetésük, amely várakozáson felül jól sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában