Térparti és tűzijáték

2019.06.15. 11:30

Kulturális és sportprogram várja a Pápai Játékfesztivál látogatóit

Ragyogó napsütéses időben kezdődött el pénteken a 29. Pápai Játékfesztivál, mely három napon át, június 14-től 16-ig közel száz szórakoztató, kulturális és sportprogrammal várja az érdeklődőket.

Polgár Bettina

A nyitónapon színes buborékok szórakoztatták a gyermekeket a Fő téren Fotó: Polgár Bettina/Napló

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az eseménysorozat különlegessége, hogy a Fő téren és a Várkertben mintegy kétszáz egyéni, illetve társasjátékot lehet kipróbálni.

A nyitónapon 16 órától népművészeti kirakodóvásár várta az érdeklődőket a Fő téren, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában pedig Fülesmester kisded játékai címmel nyílt kiállítás. A Fő téren a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes szórakoztatta a fesztivál résztvevőit, majd nyuszirodeó és interaktív gyermekműsor várt a legkisebbekre. Az est fellépője a Bikini együttes volt, 22.30-tól pedig térbulival folytatódott a program. Szombaton igazi gyermekparadicsommá változik a Várkert.

A nyitónapon színes buborékok szórakoztatták a gyermekeket a Fő téren Fotó: Polgár Bettina/Napló

14 és 20 óra között számtalan program várja a gyermekeket. Színpadi produkciókból sem lesz hiány, fellép a JMSZK Gyémántvirág Mazsorettcsoportja, a Trambulin Színház, a PVME Vadvirág Néptáncegyüttese, illetve Lovászi Edina és zenekara. A Fő téren 14 órától várja az érdeklődőket a kézművesek utcája, a gyermekek kikapcsolódását pedig játéktér biztosítja. 16 órától diákműsorok alkotják a programot, 17 órától a Kócos Artista Társulat szórakoztatja a résztvevőket, majd 18 órától zenei koktél fokozza a hangulatot. 21 órakor fellép a Margaret Island, majd térpartival zárul a nap.

Vasárnap 14 és 20 óra között ugyancsak nyitva áll a várkerti játékváros az érdeklődők előtt, 14.30-tól pedig színpadi programokat láthatnak a résztvevők.

A Nagytemplom oldalánál népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket Fotó: Polgár Bettina/Napló

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola tornatermében 15 órakor Makettvilág címmel nyílik tárlat, a Fő téren pedig játéktér és gólyalábasok szórakoztatják a fesztivál vendégeit. 20.30-tól a Kowalsky meg a Vega ad koncertet, majd tűzijátékot láthat a közönség, és 22.30-kor kezdődik a játékfesztivál zárópartija.

A rendezvénysorozat kísérőprogramjai ugyancsak sokrétű kikapcsolódást nyújtanak: többek között bélyeggyűjtők kiállítása, térszínező, miniolimpia, vízilabdatorna és élménypark gazdagítja az eseménysorozatot, emellett széles körű étel- és italkínálat áll a látogatók rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában