pannon várszínház

2019.06.30. 07:00

„Libabőrösen szép” lesz az új Hair – Ekanem Bálint Emotával beszélgettünk

A Pannon Várszínház kizárólagos magyarországi jogokkal bemutatja a Hair című musicalt, a közönség előbemutató keretében július 4-én tekintheti meg az előadást.

Horváth Virág

20190626 Ekanem Bálint Emota a veszprémi Pannon Várszínház Hair című készülő előadásának egyik szereplője Fotó Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az új darabról Ekanem Bálint Emotával beszélgettünk, akit Hud szerepében láthatnak majd a színpadon.

– Szerepemet tekintve az afro-amerikai Hud karakterét játszom. Ez igazán testhez álló szerep nekem, és nagyon örülök, hogy bekerültem az előadásba. Hud jelleme, maga a személyisége olyan, mint én. Kicsit laza, szabad, de azért vannak benne gátlások, félelmek a bőrszíne miatt, amivel mindennap meg kell küzdenie, ahogy igazából én is teszem nap mint nap. Még sosem dolgoztunk együtt Vándorfi Lászlóval korábban, ez az első alkalom, de nagyon jó tapasztalat. A környezet is nagyon jó, szeretek Veszprémben próbálni. Ez az első vidéki darab, amiben játszom – mondta el Ekanem Bálint Emota.

A Hair előadásban rengeteg színész, énekes, táncos mozog majd a színpadon, és sokan közülük a középiskolás korosztályhoz tartoznak, pályakezdők.

– Nagyon sokoldalú a csapat. A társulatban mindenki nagyon kedves, nekem nagyon nagy igényem, hogyha dolgozok egy helyen, hogy jó legyen a környezet, a társulattal, a színészekkel, rendezővel, koreográfusokkal meglegyen az összhang. Ez itt mind megvan szerencsére, és a tapasztaltabb színészek a darabban szerintem azért segítenek a fiataloknak vagy pályakezdőknek. Ez szerintem nagyon jó dolog, hiszen én is így kezdtem, gyakorlatban tanultam meg a színészkedést: színpadon, „nagy öregektől” – tette hozzá.

A színész elmondta, semmiképp nem nevezhető klasszikusnak a Pannon Várszínház Hair előadása. A filmből jól ismert dallamok élőzenével csendülnek fel, de az ismert dalszövegeket újrafordították. Úgy gondolja, hogy ezek az újdonságok bár meglepőek lehetnek, de közelebb fogják hozni a darabot a magyar, a veszprémi közönséghez. – Szerintem ez egy jó kis koncert jellegű előadás lesz, aminek egyébként is van egy saját varázsa.

- Ha magamból indulok ki, nézőként a darab végén én egy kicsit megdöbbennék. Igen, a Hairt látnám, de nem azt a Hairt, amire a filmből emlékszem. Viszont lehet, hogy kap egy olyan pluszt, amit a rendezés, az új szöveg, az újraformált jelenetek hozzáadhatnak.

Ekanem Bálint Emota a veszprémi Pannon Várszínház Hair című készülő előadásának egyik szereplője Fotó: Penovác Károly/Napló

Ekanem Bálint Emota azt is megsúgta a Napló-olvasóknak, hogy a filmbéli klasszikus nagy jelenetektől természetesen ők sem váltak meg, érdemes lesz figyelni, hogy hány ismerős jelenettel találkozhatunk majd az előadás során.

- Azok a részek a kedvenceim, amikor mindenki fent van a színpadon és együtt táncolunk. Ezek a jelenetek jó erőket adnak, a színpadon belül is, és szerintem kifelé is. Illetve itt mindenki énekel, mindenkinek megvan a saját szólama, és az nagyon szépen hangzik, libabőrösen szép – mondta el a színész.

A színdarab előbemutatója július 4-én lesz Veszprémben, 5-én Kapuváron, 13-án, szombaton Ajkán, 25-én Balatonlellén, majd július 26-án pénteken Veszprémben, a Várbörtön udvarán láthatja a közönség. Augusztus 6-án Inotán, a Retro Színház szabadtéri színpadán mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában