Mesekönyvhöz készített illusztrációt

2019.06.11. 16:00

Mezőlaki diák ért el szép sikert az alkotói versenyen

Varga Napsugár, a mezőlaki Arany János Általános Iskola tanulója második helyezést ért el az ESTÖRI Junior Alkotói Versenyen.

Laskovics Márió

Fotó: Mészáros Zsolt

Bemutatták az Esterházy Magyarország Alapítvány és a Móra Kiadó közös kiadásában a 90. Ünnepi Könyvhétre megjelenő Borostyán, az időkapus című családi mesekönyvet múlt héten a fraknói Esterházy-várban, kihirdették az ESTÖRI Junior Alkotói Verseny eredményét, valamint megnyitották a győztes pályaművekből a várban megtekinthető kiállítást.

Varga Napsugár a Sátorváros című illusztrációjával Fotó: Mészáros Zsolt

Molnár Krisztina Rita és Szalma Edit mesekönyve – mellyel az Alapítvány a szülőkön keresztül a legifjabb korosztályt is szeretné megszólítani – Fraknó várának egykori ura, I. Esterházy Pál herceg életén keresztül mesél a korabeli szokásokról. A másodszorra, a 8-12 éves korosztály számára pályázat témája pedig a könyv történeteinek illusztrálása volt. A gyerekek három fejezethez – a Borostyán, a Vánkosfánk, és a Sátor és pajzs – készítettek meseillusztrációkat.

Összesen 250 pályamű érkezett be, magyarországi, erdélyi és felvidéki iskolákból, amelyeket az Esterházy Marcell médiaművész, Erdeiné Krobák Edit rajz és vizuális kultúra pedagógus, Vas Katalin, a Móra Kiadó vezetője, valamint Lonovics Zoltán, a Móra Kiadó művészeti vezetője alkotta zsűri értékelt.

Varga Napsugár Papp Emíliától, az Esterházy Magyarország Alapítvány képviselőjétől vette át a jutalmát Fotó: Mészáros Zsolt

Külön jutalmazták az alsó és felső tagozatos diákokat. A 8-10 éves korosztályban Varga Napsugár, a Mezőlaki Arany János Általános Iskola 3. osztályos tanulója Sátorváros című illusztrációval a második helyen végezve 10 ezer forintos ajándékutalványt és mesekönyvet vehetett át. Felkészítő tanára Kristály Mária volt. A díjátadást követően a felnőttek tárlatvezetésen, a gyerekek pedig múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában