Városi Múzeum

2019.06.28. 07:00

Műtárgyak és hagyományok a tapolcai Múzeumok Éjszakáján

A Városi Múzeum idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája programsorozatához. A helyi események között könyvbemutató, előadások, vetélkedő, látványdigitalizálás és a gyerekeknek kézműveskedés szerepelt.

Tóth B. Zsuzsa

A Múzeumok Éjszakája gazdag programkínálatot biztosított a rossz időben is Fotó: múzeum

Az események sora Ungváry Rudolf Balatoni nyaraló című regényének bemutatásával kezdődött, amely a tapolcai Lessner család történetét dolgozza fel. Az értékes nyereményekért folyó vetélkedőben a résztvevőknek az utazással kapcsolatos kérdéseket kellett megválaszolniuk a múzeum műtárgyai segítségével, hiszen az utazás volt az idei rendezvény országos tematikája. Ehhez kapcsolódtak az előadások is.

A Múzeumok Éjszakája gazdag programkínálatot biztosított a rossz időben is Fotó: múzeum

Hangodi László főmuzeológus a tapolcai zsidóság tengeren túli kapcsolatait ismertette, Szilaj Rezső múzeumpedagógus Izlandról tartott úti beszámolót, Csepin Péter katonai hagyományőrző pedig arról mesélt az érdeklődőknek, hogy milyen lóháton bejárni Európa különböző tájait. A múzeum önkéntes segítője, Mayer Richárd a 3D műtárgyfotózás rejtelmeit ismertette meg a látogatókkal.

Idén az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, de minden benti programot sikerült megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában