alázattal és profizmus

2019.07.01. 16:00

Felforrósodott a hangulat a Dubniczay-palota udvarán

A Zenélő Udvar programsorozat keretében a Corazon flamenco duó és a Bravado gitár duó mutatkozott be a közelmúltban a Dubniczay-palota udvarán.

Horváth Virág

A Corazon flamenco duó tagjaiból sugárzott a szeretet és az öröm a színpadon

Fotó: Horváth Virág/Napló

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ szervezésében létrejövő zenés estek sorában ezen az alkalmon két virtuóz, dinamikus előadást tekinthettek meg az érdeklődők. A nyári napsütés mellett a zenékből áradó mediterrán hangulat és a tüzes táncok is forrósították hangulatot a koncerteken.

Elsőként a Corazon flamenco duó lépett színpadra, a pécsi székhelyű duót egy házaspár, Czipfné Berényi Ágnes táncos és férje, Czipf János zenész alkotják. Czipf János 10 évvel ezelőtt vett életében először gitárt a kezébe és jutott el mára arra a szintre – önerőből, autodidakta módon -, hogy egy Flamenco táncost kísérjen zenéjével. A duó a színpadon a flamenco zene és tánc minden színességét, vágyakozását, szenvedélyét bemutatta a műfaj iránti alázattal és profizmussal. A flamenco tradicionális gyökereihez nyúltak le a művészek előadásukban, a köztük izzó szeretet, és az egymásból, a zenéből, táncból fakadó örömüket pedig még a színes kendők és legyezők sem rejthették el.

A Corazon flamenco duó tagjaiból sugárzott a szeretet és az öröm a színpadon
Fotó: Horváth Virág/Napló

Az est folyamán másodikként színpadra lépő Bravado gitár duó sem vitt túl messzire bennünket az izzó szenvedélyességtől. Kocziány Tibor és Villuth András akusztikus duójának zenei koncepciója főként a latin és flamenco elemekkel díszített gitárzenére épül. Saját dalaik mellett helyet kaptak a közönség számára ismert és kedvelt flamenco-popzenéből ismert ritmusok, mint például a rumba vagy a tangó. Kizárólag klasszikus szólóhangszereket használtak előadásuk során, és teret hagytak az improvizációnak, a pillanatnyi benyomások kifejezésének. Kocziány Tibor elmondta, hagyja, hogy a helyszín, Veszprém, a Dubniczay-palota udvara és a közönség megihlessék őt, így improvizál.

A különleges nyáresti Zenélő Udvar mediterrán dallamai szépen elindították az elkövetkezendő veszprémi zenei szezon kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában