Sikerrel szerepeltek a minősítőn

2019.08.15. 07:00

Dicsérő oklevelet kapott a polányi Rozmaring Nyugdíjasklub Énekkara

A 2015-ben Györkös Károlyné vezetésével alakult magyarpolányi Rozmaring Nyugdíjasklub Énekkara a közelmúltban sikeresen szerepelt a legrangosabb zenei szakmai szervezet, a KÓTA által megrendezett Aranypáva országos népzenei minősítőn Balaton­füreden.

Borsos Renáta

A kórus először vett részt ilyen rangos országos megmérettetésen Fotó: önkormányzat

A lelkes énekesek a kétfordulós minősítő rendszer első fordulóján megkapták a dicsérő oklevelet, amivel továbbjutottak az országos verseny végső, azaz második fordulójára, ahol arany, ezüst vagy bronz minősítést szerezhetnek majd.

A magyarpolányi Rozmaring Nyugdíjasklub Énekkarának karvezetőjétől, Grőberné Adorján Renátától lapunk megtudta, hogy az énekkar először vett részt ilyen rangos országos megmérettetésen, szemben olyan több évtizedes népdaléneklési múltú népdalkörökkel, mint az alsóörsi, a nagykanizsai vagy a duna­varsányi.

Kitartó munkájuk, intenzív felkészülésük meghozta a kívánt eredményt.

A kórus először vett részt ilyen rangos országos megmérettetésen Fotó: önkormányzat

A kórus egy hortobágyi és egy andrásfalvi népdalcsokrot mutatott be Magyar Istvánné citerakíséretével és Grőberné Adorján Renáta vezényletével.

Az éneklés mellett számos területen bizonyító nyugdíjasok nemcsak létszámukban, hanem programjaikban is bővültek az elmúlt idő­szakban.

Tevékenységi körük igen szerteágazó, ha kell, a TeSzedd! akcióban szemetet szednek, vagy virágot ültetnek, színdarabot adnak elő, egyházzenei koncerten énekelnek, s a környék nyugdíjas-találkozóin is szerepelnek.

Legutóbb ők szervezték meg és adtak helyet a Német Nemzetiségi Nyugdíjas Találkozónak a településen. A helyi kulturális rendezvényeknek gyakorta szereplői, a Magyarpolányi Pajtaszínház előadásainak rendszeres látogatói, a falu mindig mindenben számíthat rájuk – tudtuk meg a falu polgármesterétől, Grőber Józseftől, aki szintén a kórus aktív tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában