kiállítás várpalotán

2019.09.12. 07:00

A felfedezésre váró újat kutatja képein Mészáros Judit

Fölsejlik egy másik világ címmel nyílt meg a napokban Mészáros Judit első önálló tárlata a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Borbás Zoltán művésztanár méltatta az alkotót a megnyitón. A háttérben Mészáros Judit Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A különleges tárlatot Borbás Zoltán, a helyi Bán Aladár Általános Iskola művésztanára nyitotta meg. Elhangzott, Mészáros Imre grafikusművész és Lendvai Katalin művésztanár lánya, Judit az elmúlt évben találta meg művészi önkifejezési eszközét. Első önálló kiállításán 35 alkotással mutatkozott be a várpalotai közönségnek.

Borbás Zoltán művésztanár méltatta az alkotót a megnyitón. A háttérben Mészáros Judit Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A magyar fotográfia napjához kapcsolódva nyílt meg Mészáros Judit tárlata, ugyanis a kiállított grafikai alkotások alapja fotó – mondta köszöntőjében Budai László, a Krúdy Gyula-könyvtár igazgatója.

A műveket, a megidézett misztikus világot, illetve megalkotójukat Borbás Zoltán művésztanár méltatta. Elmondta, Mészáros Judit fotó átértelmezései révén új látásmódba helyezi a témákat, és nem ijed meg sem a zsúfolt, sem a minimálisra csökkentett kompozíciótól. Kutatja a felfedezésre váró újat. Birtokolja, rendszerezi, majd újrateremti a motívumokat az alkotó. Művein szimmetria, aszimmetria, sokszorozás és a kubisták szögletesítő módszere is felfedezhető – hangsúlyozta Borbás Zoltán.

A Fölsejlik egy másik világ című tárlatot az alkotó édesapja, Mészáros Imre rendezte. A művész szüleitől a személyes véleményen és támogatáson túl rendszeresen kap szakmai tanácsokat is – mondta el a megnyitó szépszámú közönsége előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában