külön napot szentelnek az ifjúságnak

2019.09.18. 10:37

Időutazásra invitál a balatonfüredi Romantikus Reformkor Fesztivál

Időutazásra invitálnak a 14. Romantikus Reformkor programjai Balatonfüreden, szeptember 20-22. között, ahol elmerülhet a nagyérdemű a jelmezek, huszárok, hintók forgatagában, részt vehet pezsgős hajókiránduláson, gyönyörködhet a népi és iparművészeti vásár kínálatában, és megízlelheti Jókai Mór és Laborfalvi Róza kedvenc étkeit. A fesztivál nulladik napján, szeptember 19-én külön napot szentelnek az ifjúságnak.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők társaságában sétát tehetnek az érdeklődők a nagy múltú épületek között, ahol a századforduló időszakában neves társadalmi események zajlottak, illetve hazánk nagy költői, írói is megfordultak.

Szombaton idén is a Szent István térről indul a hintós felvonulás korhű öltözetben, táltos dobosokkal a Vitorlás térig, ahol a Reformkori Hagyományőrzők táncműsora nyitja meg a parádés programsorozatot. Idén Székesfehérvár, a koronázóváros köszönti Balatonfüredet, meg lehet tekinteni a város tulajdonában levő Magyar Szent Korona, valamint a koronázási jelvények hiteles másolatát a Vaszary Galériában.

Mindemellett fantasztikus koncertek, érdekes előadások, színvonalas programok és előkelő bál is szerepel a programok között, és számos gasztronómiai élmény is várja a közönséget. Így lesz nagykoncert Malek Andreával és a Soulistisszel, az Eszencia zenekar is fellép a Kisfaludy színpadon. A báli csalogatóval Király Miklós és zenekara várja a vendégeket a Gyógy téren, majd a reformkori bál remek szórakozást ígér szombat estére, így Hampel Katalin divattervező reformkori divatbemutatója, valamint a Kék Duna Szalon és Koncertzenekar mellett ceremóniamester garantálja a jó hangulatot és a talpalávalót. A finom falatokkal pedig gasztronómiai kalandozást kínálnak a vendégeknek az Anna Grand Hotelben.

A szórakozásból a legkisebbek sem maradnak ki, játszóparkkal, arcfestéssel, koncerttel, alkotóműhellyel várják őket a fesztivál alatt.

A rendezvény nulladik napján, szeptember 19-én, az ifjúságot helyezik középpontba a Füredi Fiatalok Napján, a Szent Benedek iskolában, ahol helyi iskolások mérhetik össze tudásukat egy interaktív helytörténeti vetélkedőn, és a szervezők kézműves foglalkozásokkal, sportvetélkedővel, ismeretterjesztő előadásokkal és a Csaknekedkislány zenekar előadásával is várják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában