festészet, szobrászat, makett

2019.11.26. 11:00

Alkotó pedagógusok műveiből nyílt kiállítás Veszprémben

A Deák-iskola pedagógusainak munkáiból nyílt kiállítás az iskola előcsarnokában. Festmények, batik képek, különleges húsvéti tojások, szalmaalkotások, tündérkertek és egy katonai makett is látható a tablókon és vitrinekben.

Sági Ági

Ez a kiállítás megmutatja a pedagógusok áldozatos munkáját és sokszínűségét

Fotó: Sági Ági/Napló

A kiállítás megnyitóján az összegyűlt diákokat Hegedűs Barbara veszprémi alpolgármester köszöntötte. Méltatta az alkotókat, akik az iskolai kereteken túl is hozzátesznek a közösséghez.

– Nagyon fontos üzenet ez a fiatalok számára, hiszen megmutatja nekik, hogy érdemes vállalni a kreativitást és a tehetséget, és szabadon kibontakoztatni azt. Ez a kiállítás megmutatja a pedagógusok áldozatos munkáját, és sokszínűségével sok örömet fog okozni az itt tanulóknak.

A kiállítás ötletével tavaly kereste meg az igazgatót az egyik pedagógus. Először csak ketten-hárman jelentkeztek, végül heten lettek.

– Ez a tárlat is szépen igazolja, hogy a pedagógus alkotó ember. Horváth Lászlóné Szabó Zsuzsanna néhány festményét mutatja meg, Somosné Farkas

Ez a kiállítás megmutatja a pedagógusok áldozatos munkáját és sokszínűségét
Fotó: Sági Ági/Napló

Edina festett tojásokat hozott, Hoffer Gábor egy kisebb katonai terepasztalt készített, Szukits Éva szalmafonásaiból mutat meg néhányat, Fekete-Nagy Marianna kötött és hímzett tárgyakat hozott, Nagyné Fodor Angéla apró tündérkerteket állít ki, melyek a mesevilág egy-egy részletét rejtik apró kertekben, Bundáné Szabó Zsuzsanna batikolt képeit mutatja meg nekünk – mondta el lapunknak Horváth Szilárd intézményvezető.

Hoffer Gábort a megnyitó után körbevették a gyerekek, akiket a katonai makettek elkészítése érdekel leginkább. A kis terepasztalon vannak különböző típusú II. világháborús magyar harckocsik, az 1939-es lengyel sereg katonáinak egy csoportja, melyet Hoffer Gábor a II. világháború kitörésének 80. évfordulójára készített, és egy csatajelenet is látható.

– Körülbelül két hónapig készítettem ezt a terepasztalt, amin az első világháborús osztrák-magyar– szerb összecsapás látható. Az előre kiöntött, megvásárolható műanyag figurákat sorjázni, alapozni, festeni kell, majd talpalni is szoktam őket, hogy stabilabban álljanak és a könnyebb tárolás és szállítás érdekében mágnesfóliát ragasztok a műanyag lapra.

A kiállítás december 5-ig látható a Deák-iskola előcsarnokában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában