Fölszállott a páva

2019.11.25. 11:00

Badacsonytördemici táncosok sikerei a tehetségkutatón

A Tördemic Néptáncegyüttes Pörge csoportja a Fölszállott a páva 2019. televíziós népzenei-néptánc tehetségkutató verseny gyermekévadának elődöntőjében vett részt, ahol a második legmagasabb pontszámot kapta néptánccsoport kategóriában.

Tóth B. Zsuzsa

Pörge csoport nem jutott tovább, mégis számos hozadéka van számukra a tehetségkutatón való szereplésnek

Forrás: Táncegyüttes

Szabó Csaba, az együttes művészeti vezetője elmondta lapunknak, hogy mindenképpen pozitív eredménnyel zárták a részvételt, hiszen a Bakony és a Balaton-felvidék táncos hagyományait eddig csak ők mutattak be a kamerák előtt, egyetlen csoportként képviselve ezzel Veszprém megyét.

– A részvétel során nemcsak nagy népszerűségre tett szert az együttes, hanem a szakma is hálás volt a produkcióért, mivel ez a koreográfia eddig még nem volt színpadon, nem szerepelt országos nyilvánosság előtt, a bemutatása kizárólag az ő érdemük, ez pedig óriási dolog. A gyerekek megismerkedtek más csoportok tagjaival, ők maguk is jobban összekovácsolódtak, élményeket és tapasztalatot szereztek a televíziós felvétel kapcsán is, mely nagy élmény volt a számukra.

Azt, hogy a csoport nem jutott tovább, pillanatnyilag ugyan kudarcként élték meg a táncosok, de továbbra is nagy büszkeséggel tölti el őket, hogy olyan úttörő munkát végeznek nap mint nap, amely ilyen egyedülálló produkciót eredményez. A gyerekek közül többen táncművészeti szakközépiskolába készülnek, és ez ugyancsak gazdag hozadéka a táncegyüttesben eltöltött éveknek – mondta Szabó Csaba.

Pörge csoport nem jutott tovább, mégis számos hozadéka van számukra a tehetségkutatón való szereplésnek Fotó: Táncegyüttes

A Tördemic Néptáncegyüttes idén lett tízéves. Ez alkalomból ünnepséget szerveztek, melyen az Ültess fát! mozgalomhoz csatlakozva a táncosok tíz születésnapi facsemetét ültettek el a napokban a badacsonylábdihegyi strandon. A következő hónapokban elsősorban a jubileumi gálaműsorukra készülnek, amelyet tavasszal mutatnak majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában