kritikai lap

2019.11.01. 07:00

Megjelent a Séd legújabb száma

Az Auer fesztivál koncertjeiről szóló írások adják a Séd új számának vázát.

Marton Attila

A Séd kritikai lap bemutatójának résztvevői a Művészetek Háza Várgalériájában

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kritikai lap idei ötödik számát a Művészetek Háza Várgalériájában mutatták be a szerkesztők a napokban. A lapszámban központi helyet kapnak az Auer fesztiválról írt recenziók.

Géczi János szerkesztő elmondta, több állandó szerzőjük ír zenekritikát, így ez a vonal a lap egyik legkompaktabb része. M. Tóth Antal zenekutató – aki harmincadik cikkét írta a lapba – arról beszélt, a recenzió feladata az ismeretterjesztés is. Kovács Attila zeneszerző hozzáfűzte, egy kritika szerzőjének mindig tiszta szándékkal kell írnia, és fontos, hogy megjelenjen a szövegben a szubjektum is.

Kováts Péter, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője az Auer fesztivállal kapcsolatos jövőbeli terveikről elmondta, továbbra is fontosnak tartják, hogy Auer Lipóthoz és a zeneszerző kortársaihoz kapcsolódjanak a rendezvénnyel, emellett szeretnék, hogy ismeretterjesztő-oktatási küldetést is teljesítsen a program.

A Séd kritikai lap bemutatójának résztvevői a Művészetek Háza Várgalériájában
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Porga Gyula polgármester a közterületekre kerülő szobrok megítélése kapcsán elmondta, azért is lehet egy-egy alkotás megosztóbb, mert a zenei neveléssel ellentétben a vizuális edukáció terén van lemaradás.

A Séd kritikai lap legújabb számában egyebek mellett Búzás Huba, Domján Gábor, Fenyvesi Ottó és Lencsés Gyula köteteiről, Tót Endre és Géczi János kiállításáról szóló recenziók, valamint a körforgalomban felállított herendi porcelánfáról szóló írás is olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában