tárlat a városi könyvtárban

2019.11.20. 18:52

Nem csak a kézbesítéshez értenek a pápai postások

A postások között is vannak kreatív emberek, derül ki a pápai városi könyvtárban november 29-ig látható, változatos képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállításból.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Postások rejtett kincsei címmel nyílt kiállítás a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Ditrich Lajosné Róka Ilona szervezte meg a tárlatot, a Magyar Posta hálózatán keresztül felkutatva a szabadidejükben kézműveskedő munkatársait.

Vankó Ildikó festményei a Postások rejtett kincsei című tárlaton Fotó: Laskovics Márió/Napló

– A Postás magazinban olvastam Megyesi Éváról, aki sok festményt készített. Mivel az én szakmám díszítő festő, innen jött az ötlet, hátha még több művészeti beállítottságú postás is van. Felvettem a kapcsolatot minden jelentkezővel Ajka, Pápa, Győr és Sopron környékéről. Közös bennünk a szeretetből való munkálkodás, alkotás. Örömmel tölt el, hogy mi, postások, ilyen módon is bemutatkozhatunk mind egymásnak, mind pedig az ügyfeleknek, a közönségnek. Ez a mi rejtett értékünk – fogalmazott a kiállítás ötletgazdája, Ditrich Lajosné Róka Ilona.

Havasi Károly Zoltánné horgolásai Fotó: Laskovics Márió/Napló

Továbbá köszönetét fejezte ki a tárlatot megnyitó Kovácsné Horváth Hajnalkának, a pápai főpostahivatal vezetőjének, illetve a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának, Schamschula Györgynek, akinek engedélye nélkül nem valósulhatott volna meg a november 29-ig megtekinthető kiállítás. Külön megköszönte a könyvtár igazgatójának, Hermann Istvánnak a helyszín biztosítását, illetve dolgozóinak a megvalósítást.

Jakab-Bor Ildikó cserépbabája és Stánicz Gábor Ferenc árnyékfotói Fotó: Laskovics Márió/Napló

A kiállított alkotások közt szerepelnek Buzás Endréné horgolásai, Ditrich Lajosné Róka Ilona festményei, Harczi Ilona foltvarrásai, Havasi Károly Zoltánné horgolásai, Jakab-Bor Ildikó cserépbabái, Megyesi Éva festményei, Stánicz Gábor Ferenc árnyékfotói, Szövérfi Sándorné papírcsodái és horgolásai, valamint Vankó Ildikó festményei.

Borítókép: Megyesi Éva festményei a Postások rejtett kincsei című tárlaton Fotó: Laskovics Márió/Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában