Újrahasznosított anyagokból erőmű

2019.12.06. 11:00

A Dózsa iskola nyerte a Ki miben tudós vetélkedőt

Harmadik alkalommal tartották meg a veszprémi Noszlopy iskolában a Ki miben tudós vetélkedőt az általános iskolák 6-7. osztályosainak. A versenyt végül a Dózsa iskola egyik csapata nyerte meg.

Sági Ági

Fotó: Sági Ági/Napló

Egy nagyvázsonyi mellett öt veszprémi csapat versenyzett, a Botevből, a Deákból, a Báthoryból egy-egy, a Dózsa iskolából pedig két csapat érkezett. – Alapvetően természettudományos érdeklődésű diákokra számítunk, akik valamilyen előzetes feladat teljesítése után érkeznek hozzánk. A versenyt mindig egy-egy kiemelt téma köré építjük, idén ez az energia, az energiatakarékosság volt. Előzetes feladatként a fiatalok egy újrahasznosított anyagokból készülő erőmű építését kapták – mondta el lapunk érdeklődésére Péringer Ferenc igazgató-helyettes.

A Botev iskola diákjai bemutatják az erőművüket Fotó: Sági Ági/Napló

Voltak, akik az erőművük működőképességére koncentráltak, mások szép makettet építettek, melyek működéséről vetített előadást tartottak. Az erőművek rövid bemutatása után a csapatoknak játékos feladatokat kellett megoldaniuk az energiagazdálkodás témaköréből. Volt idegen nyelvű szókereső energiával kapcsolatos szavakkal, hulladékcsoportosítás, voltak igaz-hamis állítások, szélturbinaalkatrész-megnevezés.

A harmadszor megtartott Ki miben tudós vetélkedőn végül harmadik a Deák Ferenc Általános Iskola A múlt hatásai csapata lett, második helyen a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Geniusgroup csapata végzett, az első helyezett a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola – Logirobi csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában