örömzene, örömjáték

2019.12.03. 11:00

Az ajkai zeneiskoláért adtak jótékonysági koncertet

Az Ajkai Zeneiskoláért Alapítvány szervezésében az Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola javára idén is megtartották a hagyományos jótékonysági koncertet. Az estén a zeneiskola egykori növendékei és jelenlegi tanárainak produkciói magas színvonalon szórakoztatták a közönséget.

Borsos Renáta

A zeneszerető közönséget többek között Németh Gusztáv és Némethné Pongrácz Judit hegedűjátéka bűvölte el Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

A hagyomány- és értékteremtő szándékkal életre hívott zenei est a művészeti élmény befogadásán túl évek óta az erős összefogást példázza.

A koncerten Vörös Orsolya, az Ajkai Zeneiskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke háláját fejezte ki mindazon segítőknek, akik a zenei oktatás fontosságát szem előtt tartva támogatják az iskola működését, ezáltal a tanítványok zenei képzését. Adományaikkal cégek, civilek évek óta hozzájárulnak a diákok tanulmányi versenyeken való részvételéhez, a hangszerek javíttatási költségéhez, kirándulásokhoz, illetve zenei táborok megvalósításához. Az iskola évek óta tervezi egy hangversenyzongora megvásárlását. Reményeik szerint minden alkalommal közelebb kerülnek az álom megvalósulásához.

A zeneszerető közönséget többek között Németh Gusztáv és Némethné Pongrácz Judit hegedűjátéka bűvölte el Fotó: Györkös József

Az elnök külön köszönetét fejezte ki az Ajka Városi Bányász Fúvószenekarnak, hiszen évek óta felajánlják farsangi koncertjük bevételét a zeneiskolának. Megtudtuk, az elmúlt időszak támogatásaiból az iskola beszerzett két hegedűtokot és vonót, fafúvós-alkatrészeket, megjavíttatták a vonókat, és hozzájárultak a tanulmányi versenyek költségeihez és a zenei táborokhoz.

A zenekedvelők az estén Németh Gusztáv és Némethné Pongrácz Judit előadásában Mozart-műveket hallottak hegedűn. A színpadon nagy sikert aratott Tiborcz Melinda zongora- és Tiborcz Balázs csellójátékával. A visszajáró testvérek Beethoven-művel bűvölték el a nézőket. Azt követően Tiborcz Melinda zongorakíséretében Cserményi Zsombor Bachtól és Wagnertől áriákat énekelt. A fellépők sorában Ács Dominika, Bugár Nándor Glinka d-moll szonáta I. tételét brácsán adták elő Kovácsné Pogány Kinga zongorakíséretében. A közönséget gyönyörködtette még Németh­né Pongrácz Judit hegedűjátéka Molnárné Németh Erika zongorakíséretével.

A klasszikus zene azután átadta a helyét a dzsesszműfajnak. Szücs Lilla fuvolán a Fly me to the Moon című darabot játszotta. Végül hamisítatlan dzsessz­-sztenderdek szóltak Taubert András és együttese, a Veszprém Cafe előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában