megtiszteltetésnek érezték a felkérést

2019.12.23. 07:00

Füredi gyerekek adtak adventi műsort a veszprémi vásárban

Az idei megújult karácsonyi vásár keretében hétvégente a Vár utcában is várták az árusok az érdeklődőket, valamint színpadi műsorokkal is készültek.

Horváth Virág

20191214 Veszprém A Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola műsora a veszprémi adventi vásárban Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A fellépők hosszú sorában a Balatonfüredi Eötvös Loránd Általános Iskola is helyet kapott. A szervezők felkérésére az iskola, a pedagógusok és a diákok is nagy örömmel mondtak igent. Hőbe Zoltánné, az iskola magyartanára és Kecskeméti Gáborné Rita, az iskola énektanára készítette fel a diákokat az adventi műsorra. Kecskeméti Gáborné Rita elmondta, úgy tudja, korábban még nem lépett fel füredi iskola a veszprémi vásárban, így nagy megtiszteltetésnek érezték a felkérést.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A műsorban inkább a modern karácsonyi dalok domináltak, de a csoport repertoárjában a többszólamú kóruséneklés is nagy szerepet kap. – Nemrégiben egy nagy koncertnek lehettünk a részesei, ahol Balatonfüred minden énekkara részt vett. Zsédenyi Adrienn volt a sztárvendég, és a Szürke patás című dalt ott vele együtt énekelhettük az iskolásokkal – tette hozzá felkészítő tanáruk.

A diákok már egy hónapja a fellépésre készülnek. A gyerekek heti két órában énekkari foglalkozásokon vesznek részt, az alsó tagozatosok pedig heti kétszer énekórákon gyakorolhatnak.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Hőbe Zoltánné elmondta, a szavaló gyermekekkel már régóta együtt dolgozik, az iskolán kívül a városi eseményeken is szívesen szerepelnek. Kiemelte, nagyon szerencsések felkészítő tanárként, hogy diákjaik nemcsak tehetségesek, de lelkesek is. A prózák, versek és szövegek, valamint a dalok kiegészítik egymást, a két tanárnő egymást támogatva, a gyermekek kéréseit figyelembe véve dolgozzák ki a műsoraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában