fellépés

2019.12.17. 07:00

Harangjáték és torna a herendi művelődési házban

Érdekes programokkal várta az érdeklődőket december 7-én a Pesovár Ernő Művelődési Ház. A Mikulás-hétvégén fellépett a Szilágyi Harangegyüttes és a Kenguru Torna Club tornászai.

Molnár Sándor

Színpadon a Kenguru klub tornászai

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Szilágyi Keresztény Iskola harangegyüttesének 16 fellépése van karácsonyig. Herendre a „nagyok”, a hetedik-nyolcadik osztályosok alkotta együttesük érkezett. A veszprémi iskolában már 12 éve működő harangegyüttes tagjai amerikai bronzharangokkal adtak koncertet.

Albertné Balogh Márta, az együttes vezetője elmondta, hogy a haranggal történő együtt zenélésnek az a varázsa, hogy viszonylag gyorsan megtanulnak a gyerekek közösen valami szépet előadni, ami olyan élmény, amely lendületet, kitartást ad számukra a tanuláshoz is.

Színpadon a Kenguru klub tornászai
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A mostani fellépésre Mikulás-dalokkal és az adventhez kapcsolódó darabokkal érkeztek. Érdekesség, hogy a fiatalok – a tavalyi nagy sikerük után – idén újra meghívást kaptak egy horvátországi hotelbe, valamint fellépnek a horvát Mikulás ajándékozó műsorában is. Az alkalomhoz illő, mikulásos műsort adtak elő a Kenguru Torna Club tornászai is. A hat nagylány szívesen vállalta a rendhagyó felkérést és készült fel egy hét alatt, a megszokottól eltérő, tornaszerek nélküli szereplésre.

A pörgős előadás során táncos, tornaelemekkel tarkított bemutatót tartottak a Pesovár Ernő Művelődési Ház színpadán, melyet a közönség vastapssal díjazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában